Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Eclipse][PDT] Debuger
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
parzygnat
1. Skonfigurowalem debuger tak jak to w helpie jest opisane smile.gif
2. Uruchamiam debuger w trybie PHP Web Page
3. Mimo ze mam ustawione breakpoints'y to debuger wyswietla komunikat ze sesja debugowania sie zakonczyla (Session terminated)

O co chodzi? Dlaczego nie chce to działać krok po kroku. Nadmieniam ze mam PDT od 2 dni smile.gif
POMOCY

Nie wiem czy to w czymś pomoże ale mam uruchomiony:
Serwer lokalny PHP - WAMPServer 2.0
parzygnat
Już zaczynam to czytać, ale nasuwa mi sie pytanie po pierwszych zdaniach które tam wyczytałem. Czy to ma znaczenie jaki serwer lokalny PHP mam? Czy raczej chodzi o ścieżkę dostępu do serwera w configuracji. Bo aktualnie używam WAMPServer 2.0

Skorzystalem z tego artykułu który zamiesciłeś (largo3) ale debuger nadal nie działa. W php.ini serwera WAPMServ 2.0 umieściłem taką konfiguracje:

zend_extension_ts="C:\Program Files\wamp\bin\php\php5.2.5\ext\php_xdebug-2.0.3-5.1.7.dll"
xdebug.remote_enable=on
xdebug.remote_host=127.0.0.1
xdebug.remote_port=9000

Proces debugowania się zaczyna uruchamia się sesja w przeglądarce ale nie mogę nic wiecej zrobić jak ją zakończyć smile.gif Nie widzę tez zmiennych nie moge nic zrobić (step by step)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.