Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: czy mam szanse zostać webmasterem?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
peter13135
napisze coś o sobie, mam 15lat, wybieram sie do liceum profil mat-inf
moje umiejętności
html- myśle że umiem bardzo dobrze
css- na moje potrzeby wystarcza, umiem zrobć strone na divach, zrobić różne czcionki kolory itd...
grafika - na moje potrzeby raczej wystarcza, jednak moje prace graficzne są bardzo kiepskie, gdy zrobiłem swojego prostego laya, wszyscy mi go oceniali na niewięcej niż 4/10
php i mysql - tego uczę sie najwięcej, umiem zrobić prostą strone w php partą na bazie danych, umiem twożyć funkcje, pętle, wyrażenia warunkowe, korzystać z prostych funkcji jak md5() , strlen , is_numeric , zapisywanie do cookie, sesje, zapisywać i odczytywać z bazy danych, jednak niewiem co to są klasy (czytałem troszke ale ciężko mi pojąć) i programowanie obiektowe
gdy zaglądam w kod źródłowy jakiegoś skryptu np phpbb, lekko sie przerażam tym, że go nierozumiem
(ale mam nadzieje że jakoś sie nauczę, zamówiłem se książke php i mysql vad. prof. [helion])
no i mam pytanie, czy ja mam szanse zostać w miare dobrym programistą?,
czy znając nieznając sie na grafice (ja niemam zmysłu artystycznego, myśle że łatwiej bedzie mi sie nauczyć programowania niż grafiki) będę miał szansę znajść pracę w zawodzie webmasera?

wiem żę mam jeszcze czas sie tego nauczyć, i że trening czyni mistrza, i w programowaniu chyba też sie to sprawdza,

no i jeszcze jedno, czy możecie mi powiedzieć, czy wy macie jakieś konkretnie szkoły w kierunku webmasteringu?, czy może jesteście samoukami?, i czy bez papier (ukończenie szkoły jakiejś tam) jest niezbędny do tego by pracować jako webmaster?
i kiedy zaczeliście swoją przygodę z webmasteringiem (czyt. w jakim wieku)
kwiateusz
był już taki temat, o tym kto kiedy i jak zaczynał co konczył i jakie wymagania sa w zakładach pracy

jesli szukac nie umiesz to nie wróże Ci dobrej przyszłosci.

Zamykam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.