Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: phpDesigner 2008 "ó" "ć"
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
bmL
Witam, pewnie nie tylko mnie dręczy ten problem ale w phpDesigner 2008 są wbudowane skróty alt+o (ostatnio otwarte pliki) i alt+c (paleta kolorów) przez co teoretycznie nie można w nim używać znaków ó i ć.
Teoretycznie bo można skopiować chociaż ja aktualnie robię to tak:

właściwie rzadko kiedy jest mi to potrzebne a jeżeli już mam plik gdzie muszę używać dużo ó i ć to piszę bez ogonków i poprawiam w innym programie ale zastanawiam się czy może jest na to jakiś sposób?
Wie ktoś może w jaki sposób można się pozbyć tych skrótów? Albo może jakoś w rejestrze zamienić, żeby znaki z ogonkami można było pisać przy użyciu 2giego alta? czy tez cntrl.
Kiedyś miałem wersja phpdesigner 2007 coś tam coś tam i można było używać ó i ć była to czyjaś modyfikacja czyli prawdopodobnie można się pozbyć tych skrótów i w 2008. Tylko jak?

EDIT: miałem napisać w hidepark więc przepraszam ale do tego działu właściwie też pasuje ;]
TrevorGryffits
A w Widok->Dostosuj...->Shortcuts?
bmL
Nie ma tam tych skrótów. Niestety nie można ich usunąć. Nie da się nawet przypisać im innego skrótu. Bo zamiast alt+o ustawia się ctrl+alt+o.
W programie po wciśnięciu alt+o wykonuje się akcja która standardowo była przypisana pod ctrl+alt+o. Ale zmiana czy też usunięcie kombinacji klawiszy ctrl+alt+o nic nie zmienia.
EDIT: Jednak po restarcie programu wszystko śmiga wystarczyło usunąć skrót ctr+alt+o.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.