Cytat
Licencje mam, nie będę się tłumaczył (...)
Nawet Cię o to nie prosiłem. Pytania tam nie widzę, w moim poście - poza tym do Cysiaczka, retorycznym zresztą.
Tak samo jak nie będę się pytał PKOBP czy mają licencję, tak samo nie interesuje mnie Twoja sytuacja. Stwierdziłem tylko taki fakt, że użyłeś zdjęcia ze znakiem wodnym. Swoją drogą nie widziałem, żeby ktoś płacił za coś i zostawiał szpecący znak wodny

Cytat
Ale nie kompromituj się dalej.
Ja? Dobre sobie. Przeczytaj swojego posta i zastanów się nad tym proofem.
Cytat
Wyrzucę poofa, może będziesz usatysfakcjonowany.
Mam to głęboko w kosmostradzie.
Cytat
Może odpowiada Ci taka animalizacja.
Tu Cię zaskoczę i jednoznacznie stwierdzę -
nie. Mam nadzieje, że zapamiętasz tą odpowiedź, bo więcej razy na podobne odzywki w ten sposób reagować nie będę.
Cytat
(...) to Ty dalej drążysz temat (...)
To dodałem ENTER do wypowiedzi. Tam odnośnie pokazywania proofa klientowi. Jak już przeczytasz, to pomyśl. Czy ostatni akapit nie dotyczy całej dyskusji na forum nt. "pójścia po kosztach"? Nie chciałem powtarzać tekstu o braku filtrów na złodzieju w nagłówku PKOBP, bo wydawało mi się to niepotrzebne - zwykle jeden przykład wystarczy. Ale spoko, skoro tego nie widzisz, to już będę całą sytuację komentował w oparciu o PKOBP.
------------
Zwykle praca z istockami wyglądała w moim przypadku w ten sposób, że klientowi pokazywałem projekt z proofem (oznakowane zdjęcia itd.) a następnie pytałem się, czy mu odpowiadają. Jeśli nie, to szukałem innych i znowu proof. Gdy w końcu klient zaakceptował, padało pytanie o to, czy chce sam wykupić zdjęcie (licencja należy wtedy do niego, może kupić licencje dodatkową - np. dodatkowo na materiały reklamowe), czy ja mam to zrobić i wrzucić zakup w koszty. W 2/3 przypadków to klient kupował licencje i przesyłał mi zdjęcia wraz z innymi materiałami do wykonania projektu. Ciekawe, że PKOBP w ten sposób tego nie rozegrało. Przecież taki obrazek w licencji podstawowej to 10 kredytów, a w rozszerzonej trochę więcej. Jaki to koszt dla dużego banku, to nie wiem