Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PKOBP idzie po kosztach ? :P
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
yankes
http://img372.imageshack.us/my.php?image=99340645cz4.jpg

ktoś tu nie płaci za obrazki z istockphoto guitar.gif
Cysiaczek
Gdzie argumentacja za tym, że nie płacą?
tiraeth
A znak wodny na złodzieju nie wystarczy biggrin.gif

Podobna sytuacja na http://ocenpizze.pl smile.gif Tam "kotleś trzymający pizzę" także jawnie wzięty z iStockPhoto.com smile.gif
yankes
cysiaczek - znak ;] patrz uwaznie smile.gif
.radex
Tutaj trochę powiększone, wyostrzone i ze zwiększonym kontrastem - widać wyraźnie:

http://xs330.xs.to/xs330/08346/schowek01809.jpg

:]
Cysiaczek
Tak, jak mi powiedzieliście, czego szukać, to teraz widzę smile.gif
@autor - W sumie jest sezon ogórkowy - możesz napisać do jakiegoś brukowca - niech rzecznicy zarobią na chleb biggrin.gif

@tiraeth - Ty to czasami wredny jesteś tongue.gif

Pozdrawiam.
Athlan
@tiraeth, Mam licencję na obrazek, wektor, kosztował mnie 10 kredytów na istockphoto winksmiley.jpg był dość drogi jak na obrazek...
Dzięki za reklamę na forum, przynajmniej ludzie wejdą smile.gif
tiraeth
@Cysiaczek: Czemu wredny? smile.gif To świadczy tylko o "firmie Vgroup.pl" - nie o mnie smile.gif

@Athlan: Czy masz czy nie - tego nie wiem. Skoro jest znak wodny, to najpierw użyłeś proofa a potem (może) kupiłeś licencje.

Tak to się robi, gdy pokazujesz klientowi, czy mu to zdjęcie/wektor będzie pasowało. Po zaakceptowaniu projektu nigdy nie zostawiam znaku wodnego. W przypadku tego "dziapetto" nie widzę żadnych skomplikowanych filtrów, które uniemożliwiłyby podmienić go z nieoznakowaną sztuką.
Athlan
Licencje mam, nie będę się tłumaczył smile.gif Możesz z tym iść na policje nie wiem... jeżeli to widzisz - zrób coś z tym. Obywatelski obowiązek. Ale nie kompromituj się dalej. Powiedziałem, że kupiłem obrazek, to Ty dalej drążysz temat (gdybasz) rzucasz się jak wściekły pies. Może odpowiada Ci taka animalizacja.

Wyrzucę poofa, może będziesz usatysfakcjonowany.
tiraeth
Cytat
Licencje mam, nie będę się tłumaczył (...)

Nawet Cię o to nie prosiłem. Pytania tam nie widzę, w moim poście - poza tym do Cysiaczka, retorycznym zresztą.

Tak samo jak nie będę się pytał PKOBP czy mają licencję, tak samo nie interesuje mnie Twoja sytuacja. Stwierdziłem tylko taki fakt, że użyłeś zdjęcia ze znakiem wodnym. Swoją drogą nie widziałem, żeby ktoś płacił za coś i zostawiał szpecący znak wodny smile.gif

Cytat
Ale nie kompromituj się dalej.

Ja? Dobre sobie. Przeczytaj swojego posta i zastanów się nad tym proofem.

Cytat
Wyrzucę poofa, może będziesz usatysfakcjonowany.

Mam to głęboko w kosmostradzie.

Cytat
Może odpowiada Ci taka animalizacja.

Tu Cię zaskoczę i jednoznacznie stwierdzę - nie. Mam nadzieje, że zapamiętasz tą odpowiedź, bo więcej razy na podobne odzywki w ten sposób reagować nie będę.

Cytat
(...) to Ty dalej drążysz temat (...)

To dodałem ENTER do wypowiedzi. Tam odnośnie pokazywania proofa klientowi. Jak już przeczytasz, to pomyśl. Czy ostatni akapit nie dotyczy całej dyskusji na forum nt. "pójścia po kosztach"? Nie chciałem powtarzać tekstu o braku filtrów na złodzieju w nagłówku PKOBP, bo wydawało mi się to niepotrzebne - zwykle jeden przykład wystarczy. Ale spoko, skoro tego nie widzisz, to już będę całą sytuację komentował w oparciu o PKOBP.

------------

Zwykle praca z istockami wyglądała w moim przypadku w ten sposób, że klientowi pokazywałem projekt z proofem (oznakowane zdjęcia itd.) a następnie pytałem się, czy mu odpowiadają. Jeśli nie, to szukałem innych i znowu proof. Gdy w końcu klient zaakceptował, padało pytanie o to, czy chce sam wykupić zdjęcie (licencja należy wtedy do niego, może kupić licencje dodatkową - np. dodatkowo na materiały reklamowe), czy ja mam to zrobić i wrzucić zakup w koszty. W 2/3 przypadków to klient kupował licencje i przesyłał mi zdjęcia wraz z innymi materiałami do wykonania projektu. Ciekawe, że PKOBP w ten sposób tego nie rozegrało. Przecież taki obrazek w licencji podstawowej to 10 kredytów, a w rozszerzonej trochę więcej. Jaki to koszt dla dużego banku, to nie wiem biggrin.gif
yankes
tiraeth - to raczej nie wina pko - prędzej ktos z HyperMedia spieszył się i zapomniał tego zrobić winksmiley.jpg

a tak btw. to fajny pomysł z tą stroną od pizzy ;]

Athlan - tylko nie kumam dlaczego sam piszesz vframe smile.gif jest tylko dobry sprawdzony frameworkow smile.gif) lepiej zając sie praca nad projektami niz dzielic czas na projekty i przygotowywanie sobie narzedzi smile.gif
tiraeth
@yankes: Tak czy inaczej, sytuacja komiczna biggrin.gif

Odnośnie Vframe, to @Athlan już kiedyś tłumaczył, dlaczego go używa. Cytat ze strony:
Cytat(Athlan @ athlan.pl)
W środowisku PHP pracuje bardzo dużo, dlatego potrzebuję stabilnej aplikacji na której będę bazował. Właśnie dlatego powstał Vframe framework.
yankes
jak na moje vframe jest próbą przygotowania sobie narzędzie idealnie pod swoje wymagania-wiedzę-potrzeby --- idea niezła --- trochę czasochłonna // jednak... ( moje skromne zdanie ) aaevil.gif przy obecnej różnorodności frameworków itp tworów do php nie ma sensu tego robić...

troche offtopic sie zrobil guitar.gif
Athlan
Cytat
troche offtopic sie zrobil

W końcu hyde ;p

Vframe to podstawa do tworzenia moich aplikacji - nie chce głupich zachowań Zenda $oObject->setJaksDlugaMetodaBezSensu(true); Ale Zenda lubię za jego inne komponenty. Poza tym Vframe jest baaardzo chudy, to tylko szkielet (MVC i parę innych ważnych komponentów), te rozbudowane pochodzą z oficjalnych klas Zenda (np pdf) oraz zewnętrznych libów (ja robię frame'a pod siebie, nie ktoś pod ludzi. To mix wszystkich zastosowań, które podobały mi się w różnych frameworkach.

Cytat
lepiej zając sie praca nad projektami niz dzielic czas na projekty i przygotowywanie sobie narzedzi
On jest napisany raz, a dobrze (stworzyłem go rok temu, jeżeli chodzi o wersję 2). Pisałem go niecałe 3 tygodnie, zresztą wówczas nie miałem nic do roboty, to sobie pomyślałem, że jakoś mogę wykorzystać ten czas, zamiast siedzieć w knajpie. Czasem jak mi się nadal nudzi (nie ma nic do roboty) dodaje do niego nowe bajery, których i tak może nie będę używał, a mogą się kiedyś przydać.

Mi w tym wygodnie, innym w Zendzie smile.gif Simple.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.