Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL][JAVA] Galeria
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nitroo
Witam. Zastosowalem ten skrypt: http://serwis.magazynyinternetowe.pl/artyk...formularza.html

Dynamicznie dodaje mi pola input typu file z file-1, file-2 itp. I jak zrobic, ze gdy dam w formularzu submit, to zeby zapisalo mi do bazy nazwy wszystkich wrzuconych plikow? Bo nie okresle przeciez, ile plikow wrzuce. Za kazdym razem bedzie inaczej.
golaod
Jeżeli nazwy inputów są takie same różnią się tylko numerkiem np name="input1","input2" itd to albo robisz ukryty input w którym zapisujesz ilość tych pól które utworzyłeś.
Wtedy:
  1. <?php
  2. for($i=1;$i<=$_POST['ilosc'];$i++)
  3. {
  4. //to co chcesz wykonac
  5. }
  6. ?>

Lub:
  1. <?php
  2. $i = 1;
  3. while(isset($_FILE['nazwa'.$i]))
  4. {
  5. // cos tam robisz
  6. $i++;
  7. }
  8. ?>
nitroo
Tam w listingu jest:
  1. <?php
  2. <input type="file" name="file-1" />
  3. ?>

I kazdy nastepny plik dodany to file-2 itp.
golaod
No to widzisz jakiś problem w przerobieniu tego co Ci podałem ?

@edit down:
Tak brawo smile.gif I o to Twój skrypt będzie wykonywał coś z plikami dopóty dopóki w superglobalnej będzie file-$i
nitroo
Podejrzewam, ze:

1. <?php
  2. $i = 1;
  3. while(isset($_FILE['file-'.$i]))
  4. {
  5. // cos tam robisz
  6. $i++;
  7. }
  8. ?>
vokiel
To może lepiej zrobić nazwy jako file[], wtedy odwołujesz się do nich jak do zwykłej tablicy.
nitroo
OK. jest Dobrze.

Tylko jak zrobic, ze jak dodaje galerie to ma byc dla wszystkich zdjec id galerii 1, a gdy dodaje nastepna galerie, to zeby bylo juz id=2, pozniej 3... itp?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.