Herrpp
29.08.2008, 14:30:03
Mam pytanie. Z kumplem mam zamiar odpalić stronę na której umieszczany byłby tutoriale do photoshopa, porady dotyczące XHTML/CSS, PHP/MYSQL itp. Jak myślicie czy opłaca się taką stronę robić na frameworku ? Dokładnie to framework Kohana. Projekt jest raczej średni. Tak w ogóle. W jakich projektach polecacie najlepiej używać frameworka? Duże, małe strony?
golaod
29.08.2008, 14:37:42
Słuchaj framework to nie wymóg. I nie ma znaczenia czy wykorzystasz go do małych czy dużych celów. Bo np. przez duży projekt ja rozumiem, że już chcesz korzystać np. z oracle albo minimum postgresql. Poza tym czy warto się uczyć czyiś wypocin? Nie lepiej samemu pisać kod dzięki czemu będzie łatwiej przenośny ?
Herrpp
29.08.2008, 14:50:25
No wiadomo, że lepiej pisać własny kod, ale używając frameworka dużo rzeczy się szybciej pisze. No i dzięki MVC jest wszystko oddzielone od siebie

. No ale można też napisać swój kod i będzie wszystko oddzielone, ale to więcej czasu zajmie.
golaod
29.08.2008, 14:57:06
Tak? A założymy się, że wyjdzie na to samo ? Nauczyć się czyjegoś frameworka==pisanie własnego kodu No chyba, że jest super sugestywny, a jego nauka + doświadczenie osiągasz w przeciągu max tygodnia
Herrpp
29.08.2008, 15:10:11
Może masz rację

. Jeszcze pomyślę nad tym jak zacząć robić tą stronę
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.