Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP, Excel
Forum PHP.pl > Forum > PHP
usb
Mam wanza sprawe. Mam plik excel z formularzem(umowa) bardzo zagmatwana. Jest mozliwosc zczytania takiego pliku i później wyslania do odpowiednich komorek danych z php?

Nie chodzi mi o generowanie zupelnie nowego pliku bo to kupa roboty
Black-Berry
Cytat(usb @ 1.09.2008, 11:08:13 ) *
Nie chodzi mi o generowanie zupelnie nowego pliku bo to kupa roboty

Jest coś takiego jak .CSV który czyta excel. A generowanie nowego pliku z formularza to kwestia bodajże 5 linijek kodu (ale założe się o flaszkę, że zmieściłbym się w 3 smile.gif). No chyba że czegoś nie zrozumiałem.
usb
mam to i phpeexcelwriter ale jak pobrac strukture pliku i pozniej go wykorzystac do stworzenia nowego pliku na podstawie pierwowzoru?
prohol
Jezeli sa znane polozenia komurek (a1, czy c6 itp) to raczej nie ma wielkiego problemu, gorzej gdy nie jest znana strukutra..wtedy chyba rzeczywiscie trzeba wykorzystać .csv
usb
ok jezeli sa znane to mozna je odczytac tym readerem ? niby jak?
prohol
Ja korzystałem z tej klasy http://www.codeplex.com/PHPExcel/Release/P...12#ReleaseFiles (excel 2007) jedynie do tworzenia nowego dokumentu ale w dokumentacji jest przyklad jak kozystac z readera itp.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.