Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: skrypty mssql na serwerze bez obsługi mssql
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pablo114
Mam strone php ze skryptami do bazy mssql. Chciałbym wrzucić ją na hosting php (który nie ma włączonej obsługi skryptów mssql) żeby łączyła się z bazą na moim komputerze . Czytałem gdzieś, że coś takiego da się zrobić przy użyciu jakiegoś Cross-domain scripting. Jedyne co wygooglowałem z tego cross-domain to coś dotyczącego flasha. Wie ktoś może coś na ten temat bądź ma jakieś pomysły? Prosze o pomoc smile.gif
zakręcony
nie ma czegos takiego jak obsługa skryptów mysql
Twój hosting nie udostępnia baz danych, możesz korzystac z zewnetrznej bazy danych, tylko że tam gdzie masz bazę musi być udostepnienie połaczenia do bazy z zewnętrznego hosta, jeżeli chesz udostępnić baze na swoim serwerze musisz mieć też stałe IP
pablo114
Dokładne czytanie się kłania. Nie interesuje mnie MySQL a MS SQL
Cytat
nie ma czegos takiego jak obsługa skryptów mysql

I w przypadku MS SQL jest coś takiego... Serwer musi mieć (np. w przypadku Appache'a) w php.ini zezwolone ładowanie biblioteki php_mssql.dll (extension=php_mssql.dll) jeśli nie ma tego, to po użyciu funkcji typu mssql_fetch_row itd wywali error tongue.gif
webdice
Możesz spróbować użyć funkcji dl" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, ale jest wysoce prawdopodobne że jest wyłączona.
zakręcony
sorki, mój błąd smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.