Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z odstępem
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Teppic
Zachciało mi się robic stronę w divach to teraz mam dry.gif

Otóż mam stronę w divach i chcę uzyskać coś takiego np.

Cytat
Stan cywilny                                                       kawaler

Jak zrobić taki odstęp używająć np. atrybutu <p>? Mógłbym zrobić ten odstęp używając tzw. pustych znaczników albo tabeli z osobnymi komórkami dla "Stan cywilny" i "kawaler" ale chcę uniknąc używania tabel. Próbowałem robić to divami ale mi nie wychodziło. Tzn. osobny blok dla "stan cywilny" i dla "kawaler", tylko że byłby to kolejny blok "div" w "divie". Czy jest to możliwe uzywajac jedynie jakichś atrybutów dla "p"?
JoShiMa
Cytat(Teppic @ 17.09.2008, 13:55:59 ) *
albo tabeli z osobnymi komórkami dla "Stan cywilny" i "kawaler" ale chcę uniknąc używania tabel.

A to dlaczego? Tabele nie zostały zakazane. Do prezentacji danych tabelarycznych, a najwyraźniej z takimi mamy do czynienia stosuje się właśnie tabele a nie jakieś rzeźby z divów.
Teppic
Ok dzięki, użyłem tabel. Już mi to całe gadanie w internecie, że table to przeżytek rzuciło się totalnie na głowę dry.gif
JoShiMa
Właśnie miałam podejrzenia, że wystąpił u Ciebie ten efekt. Trzymaj się smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.