Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] blokada
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
jawka7
witam mam taki problem

chce zweryfikowac strone podpieta pod domene hotgames.pl ale jesli wejde w plik weryfikacyjny hotgames.pl/costtam.html
to mi wywala blad ale jak wejde przez link silver-net.nazwa.pl/hotgames/costam.html to wyswietla sie normalnie ale ja zeby zweryfikowac strone musze wejsc w ten pierwszy link ale blokuje mi go. co moze byc tego przyczyna??
tiraeth
Pomyśleć, bo po to dostałeś rozum, by się nim posługiwać.

Twoja domena to tylko ramka na katalog w hostingu nazwa.pl - zaparkuj domenę do katalogu, jak to powinno wyglądać i nie będzie miał problemu.

Nie dotyczy to zupełnie PHP.
jawka7
nie kazdy wszystko wie ;/ nie znam sie na tym poprostu ;/

jak ma wygladac takie parkowanie?
tiraeth
Cytat
jak ma wygladac takie parkowanie?
...

http://home.pl/mini/pomoc/faq/domeny + pomoc techniczna (mają numer telefonu)

Czyli pierwsza sprawa, to w ustawieniach domeny musisz ustawić dnsy kierujące na home. Jakie to są? Poszukaj w linku powyżej. Druga sprawa to z poziomu panelu usługi w home.pl musisz zaparkować domenę do katalogu.

Nie mam home.pl, nie wiem w którym dokładnie miejscu masz zaparkować domenę do katalogu. Opcja taka jest dostępna na 100% w panelu administracyjnym home.pl Twojej usługi.
jawka7
ale ja serwer mam na nazwa.pl a domene na serwisie domeny24
tiraeth
A czy w tym linku jest napisane, że taka opcja (gdzie domena pochodzi z zewnątrz) jest zablokowana?!?! Przeczytałeś to chociaż??

Cytat
nie znam sie na tym poprostu ;/
To się za to nie bierz. Ja się na lakiernictwie też nie znam i sam samochodu nie maluję.
jawka7
ludzie ja tylko prosze o porade jak macie mnie opieprzac to lepiej wogule nie odpisujcie ja tylko pytam nie da sie wszystkiego umiec na raz, to forum chyba jest wlasnie po to zeby pomagac no nie i jednoczesnie sie uczyc.

jesli w googlach zweryfikuje domene na adres silver-net.nazwa.pl/hotgames to czy to bedzie dostepne pod adresem hotgames.pl??
tiraeth
Ale Ty nawet nie masz tego adresu w nagłówkach HTTP, więc jakie to znaczenie. Ten adres to tylko ramka na silver-net.home.pl/hotgames. Możesz normalnie weryfikować ten adres prawdziwy i ramkę w postaci domeny olej.
jawka7
czyli jezeli w google zweryfikuje domene pod nazwa silver-net.nazwa.pl/hotgames to wyszukiwarki tez ja beda wyszukiwac i wlaczac pod domena hotgames.pl? jest to bez roznicy??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.