Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z kompem w LAN
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
yalus
witam

mam taki problem chyba natury windowsa winksmiley.jpg

w sieci LAN, router i 4 komputery w jednym pomieszczeniu na ktorych mam zainstalowany ten sam system XP to samo oprogramowanie antywirusowe, sa swiezutkie zaraz po formacie z kazdego mam dostep do internetu bez jakiego kolwiek problemu wszystkie sa w tej samej grupie roboczej itp. wszystkie widac w otoczeniu sieciowym ale...

do jednego nie mam dostepu z otoczenia sieciowego tzn. widac go w otoczeniu ale jak klikne w jego ikonke to pojawia mi sie komunikat ze nie mam uprawnien
oraz jak probuje uzyc messangera to rowniez dostaje dziwny komunikat: 'The message alias could not be found on the network.'

czy ktos wie co to moze byc?

z gory wielkie dzieki za pomoc

pozdrawiam
nevt
sprawdź dwie rzeczy.

1. Połączenia sieciowe, Właściwości (aktywne połączenie), zakładka Ogólne - czy jest zainstalowany składnik: "Udostępnianie plików i drukarek ..."

2. Opcje folderów, zakładka Widok, Ustawienia zaawansowane - sprawdź czy jest wyłączona opcja "Użyj prostego udostępniania plików (zalecane)"
yalus
dzieki,

ale wszystko to juz sprawdzilem wczesniej

juz znalazlem co to bylo - firewall exception, sharing files and folders nie bylo zachaczone

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.