Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][CSS] Modyfikacja wyświetlania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Przemek84
Witam,

Oto problem:
Na mojej stronie mam shoutbox, za którego wyświetlanie odpowiada następujący fragment php:
  1. <?php
  2. {
  3.                   $shouts .='<div style="margin: 4px;">
  4.                   <div style="border: dotted 1px; padding: 2px 4px  2px 4px;" class="windowbg2"><b>'.$row['value3'].'</b>
  5.                    '.timeformat($row['value2']);
  6.                   $myshout='';
  7.                   $myshout=$row['value1'];
  8.                   $shouts .= doUBBC(censorText($myshout));
  9.                   $shouts .= '</div></div>';
  10.               }
  11. ?>

Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę manipulować wyglądem tekstu wpisywanego przez użytkowników. Przypuszczam że należy gdzieś wstawić parametr <div> i określić interesujące mnie wartości (takie jak kolor czcionki, pogrubienie wielkość itp), jednak nie wiem w którym miejscu mam je wstawić :/

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

P.S. Jest jeszcze problem z wyświetlaniem polskich znaków i zapewne chodzi o kodowanie, ale nie mam pojęcia gdzie to zmienić. Wiem, że to zupełnie inny problem ale może przy okazji ktoś będzie wiedział.
wookieb
Kod
    $shouts .= '<div class="nasz_ostylowany_div_ktory_niezwykle_trudno_bylo_wstawic">'.doUBBC(censorText($myshout)).'</div>';
Przemek84
Dziękuję za odpowiedź... wiem, że to było banalne pytanie, ale jestem bardzo początkujący i kompletnie się na tym nie znam. Wydaje mi się, że właśnie od takich pytań jest ten dział. Poza tym szukałem wcześniej, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na pytanie: "Między jakimi znakami wstawić <div> w kodzie php."

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.