Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z tablicami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tomsi
Mam takie coś:

1. <?php
  2. $dane = mysql_query("SELECT id, nazwa FROM towary ORDER BY id DESC");
  3.    
  4.  
  5.    while ($wiersz=mysql_fetch_array($dane))
  6.        {          
  7.            $nazwa=$wiersz[nazwa];
  8.            
  9.     $tablica[] = ($nazwa);
  10.        
  11.  
  12.   print_r ($tablica);
  13.   echo "<br>";
  14. }
  15. ?>

i wywala mi tablicę, ale za każdym razem jak się wykona pętla to dodaje elemnet.

1. <?php
  2. Array ( [0] => Matematyka )
  3. Array ( [0] => Matematyka [1] => Gofry )
  4. Array ( [0] => Matematyka [1] => Gofry [2] => Informatyka dla malucha )
  5. Array ( [0] => Matematyka [1] => Gofry [2] => Informatyka dla malucha [3] => Dania mięsne )
  6. Array ( [0] => Matematyka [1] => Gofry [2] => Informatyka dla malucha [3] => Dania mięsne [4] => Golf )
  7. Array ( [0] => Matematyka [1] => Gofry [2] => Informatyka dla malucha [3] => Dania mięsne [4] => Golf [5] => Rugby )
  8. Array ( [0] => Matematyka [1] => Gofry [2] => Informatyka dla malucha [3] => Dania mięsne [4] => Golf [5] => Rugby [6] => Desery )
  9. Array ( [0] => Matematyka [1] => Gofry [2] => Informatyka dla malucha [3] => Dania mięsne [4] => Golf [5] => Rugby [6] => Desery [7] => Piłka nożna )
  10. ?>

Nie wiem jak zrobić żebym miał po wypisaniu z bazy wszystkich danych w tablicy i żeby każda dana miała swój index żebym póżniej na stronie mógł wypisać te które chce. Oczywiście nie znam całej zawartości bazy danych, tym bardziej, że w każdej chwili ona mze się zmienić.
drPayton
Przenieś wyświetlanie poza pętlę xDxDxD
michalkjp
Trochę się pogubiłem w Twoim opisie problemu, więc nie jestem pewien, ale chyba chodzi Ci o coś takiego

mysql_fetch_array($dane, MYSQL_ASSOC)?
Gdybyś następnym razem trochę wolniej opisywał to, co jest rezultatem burzy neuronów w Twojej głowie, to może mógłbym udzielić trafniejszej odpowiedzi winksmiley.jpg
tomsi
No racja ~drPayton ależ błąd. Dzięki

~michalkjp być może zaszybko myślałem a za wolno pisałem tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.