Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] jak mam cos zapisac do pliku?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
goped
w php jest fopen flock fwrite i kilka innych a w java script?
jak sie zapisuje do plikow otwiera je czyta itp.
z gory dzieki
Seth
W JS z poziomu przegladarki nie da sie tego zrobic ze wzgledow bezpieczenstwa.

Natomiast uzywajac JS wraz z WSH w Windowsie mozna. Uzywajac chociazby FSO - File System Object.
goped
no dobra, ale to jak mam dac cos do pamieci servera? server unix i chce zrobic licznik online bardzo prosty, poruszalem juz ten temat na php ale nie da sie w php.
chce zrobic dwie dunkcje, znaczy juz zrobilem ale one w php i nie dzialaja do tego co chce.
jest funkcja onload i onunload i przy wejsciu na strone wykorzystuje znane juz <body onload=funkcja i unload no nie.
niestety w tym nie pojdzie php i podczas onload zwieksza zawartos pliku a przy unload zmiejsza o 1 naturalnie i w ten sposob jest dokladny licznik, ale kurcze nie wiem jak wstawic do pamieci sad.gif do pliku pamieci jak kto chce, prosze o pomoc sad.gif
hawk
Możesz zrobić sobie niewidocznego <iframe> i w onload i onunload wczytywać do tego <iframe> jakąś stronę (skrypt php), ew. podając w parametrach GET o co chodzi. Np. increase_counter.php i decrease_counter.php. Oczywiście skrypt nic nie zwraca, tylko uaktualnia licznik.

Ale całość jest raczej nie warta wysiłku. Zdarzenia nie zawsze się uruchamiają. Np Opera ma kilka bugów sad.gif . Ktoś może wyłączyć javascript. Poza tym ładowanie nowej strony, kiedy użytkownik właśnie zamyka przeglądarkę, jest, hmm, nieładne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.