Cytat(Lemik @ 14.10.2008, 11:55:02 )

(...)
czy można się do czegoś tu przyczepić, zmienić coś na coś?
Zacząć wymieniać?

A tak serio, to dla przykładu:
1. Dane połączenia do bazy wrzuć do osobnego pliku, łatwiej będzie zachować porządek w miarę jak skrypt będzie się rozrastał
2. Ciągły kod html ubierasz w osobne linijki echo. Po co to? Nie tylko nei ma to żadnego uzasadnienia to jeszcze wpływa na wydajność (niewiele bo niewiele, ale raz - nawyki, dwa - ziarnko do ziarnka...)
3. Daj raportowanie błędów, o którym pisał @nospor. Na czas tworzenia na najwyższy poziom (E_ALL | E_STRICT). Wychwycisz takie błędy jak tu miałeś.
Tyle na wstępie, a na przyszłość (choć moim zdaniem w ramach wyrabiania nawyków trzeba zaczynać od tego) - oddzielaj html od kodu php tak dalece jak tylko się da. Na początek nawet najprostszą metodą:
Zamiast:
<?php
echo "<table cellpadding=7 border=1>"; echo "<tr><td><b>id_miasta</b></td><td><b>miasto</b></td><td><b>ulica</b></td>"; echo "<td><b>mieszkancy</b></td><td><b>uwagi</b></td></tr>\n";
$id_miasta = $rekord['id_miasta'];
$miasto = $rekord['miasto'];
$ulica = $rekord['ulica'];
$mieszkancy = $rekord['mieszkancy'];
$uwagi = $rekord['uwagi'];
echo "<tr><td>$id_miasta</td><td>$miasto</td><td>$ulica</td><td>$mieszkancy</td><td>$uwagi</td>\n"; }
?>
Zrób coś w stylu:
<?php
$tabelka[]['id_miasta'] = $rekord['id_miasta'];
$tabelka[]['miasto'] = $rekord['miasto'];
$tabelka[]['ulica'] = $rekord['ulica'];
$tabelka[]['mieszkancy'] = $rekord['mieszkancy'];
$tabelka[]['uwagi'] = $rekord['uwagi'];
}
include 'tabelka.php';
?>
tabelka.php
<?php
<table cellpadding=7 border=1>
<tr><td><b>id_miasta</b></td><td><b>miasto</b></td><td><b>ulica</b></td>
<td><b>mieszkancy</b></td><td><b>uwagi</b></td></tr>
// start php
foreach($tabelka AS $value) {
$id_miasta = $rekord['id_miasta'];
$miasto = $rekord['miasto'];
$ulica = $rekord['ulica'];
$mieszkancy = $rekord['mieszkancy'];
$uwagi = $rekord['uwagi'];
echo "<tr><td>$value['id_miasta']</td><td>$value['miasto']</td><td>$value['ulica']</td><td>$value['mieszkancy']</td><td>$value['uwagi']</td>\n"; }
// koniec php
</table>
?>
PS. Nie wiem czy z indeksami tablicy nie pomieszałem, nie mam jak sprawdzić teraz...