Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Wysokość komórki automatyczna
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-ado-
Panowie mam mały problem. Mam tabele gdzie 2 górne wiersze posiadają stałą wysokość w pikselach, 3 wiersz ma się rozszerzać, do dołu. Przykład:

1. <tr><td height="100"></td><td></td></tr>
  2. <tr><td height="40"></td><td></td></tr>
  3. <!--ten ponieżej ma iść do dołu w zależności od rozdzielki-->
  4. <tr>
  5. <td style="background: url('/images/bg08.gif') top left no-repeat #000; width: 836px; vertical-align-top;" height="100%;">
  6. </td>
  7.  
  8. <td style="background: url('images/bg10.jpg') top left repeat-x #000; width: 100%;">
  9. </td>
  10. </tr>

Niestety w IE nie działa ten motyw ani w IE, jak ustawić powyższy td, aby się rozszerzał w zależności od rozdzielki??

Z góry dzięki za odpowiedź!
webasek
height i width w %... nie elegancko i IE ma z tym problem. Poszukaj o JS i rozdzielczości
-ado-
A nie da się tego zrobić w taki sposób, jak ja chcę??

Wyłączyłem głównego scrolla i jest okey, ale tylko w Firefoxie, bedzIEwie ma znów ze scrollem problemy?
Czy w IE mozna główny scroll wyłączyć??
-ado-
Mam innny przykład:
  1. <style type="text/css">
  2. html {height:100%; margin: 0;}
  3. body {margin: 0 auto; height:100%}
  4. </head>
  5.  
  6.  
  7. <div style="width: 100%; height: 100%; background-color: red;">
  8. <div style="height: 30px; background-color: yellow; display: block;">dfdf</div>
  9. <div style="width: 100%; max-height: 100%; background-color: #00f; display: block;">dfdf</div>
  10. </div>
  11.  
  12.  
  13.  
  14. </body>
  15. </html>

Wysokość height działa dla pierwszego diva, ale problem z 3 divem, który ma wartość 100%, o wyżej jest div o wartośći 30px i właśnie on rozszerza o 30 px w dół, a nie powinno!
-ado-
Okey, już sobie poradziłem zrobiłem wszystko na divach i na pozycjonowaniu absolutnum, z tym że nie wiem jak to wygląda pod IE6,5 i FIrefox 2
drPayton
Cytat(-ado- @ 15.10.2008, 09:49:18 ) *
(...)
Czy w IE mozna główny scroll wyłączyć??

Na to odpowiem:
  1. body {overflow: hidden} /* Dla normalnych */
  2. html {overflow: hidden} /* Dla IE */
-ado-
Dziękuje bardzo za poradę!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.