Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [phpBB2] - stara wersja
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Twist
Witam! Jestem członkiem pewnego forum, które zostało "shakowane". Problem jest taki, że admin dawno przepadł a ludzi zostali. Pewnego razu przyszedł ktoś sprytny, zyskał admina i wstawił na froum sporo głupich tekstów. Chciałem naprawić to dając sobie admina przy użyciu tego Bugu:

http://www.haxite.org/index.php3?site=arty...view&id=442

Znalazłem tą linijke, sciagnalem LiveHttpHeader. Klikam Reply i pokazuje mi sie takie coś

Host: XXXX
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3
Accept: image/png,image/*;q=0.8,*/*;q=0.5
Accept-Language: pl,en-us;q=0.7,en;q=0.3
Accept-Encoding: gzip,deflate
Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Keep-Alive: 300
Connection: keep-alive
Referer: xxxx/main/portal.php

No jak mam ta linijke podmienic? Wpisałem:

Cookie: phpbb2support_data=a%3A2%3A%7Bs%3A11%3A%22autologinid%22%3Bb%3A1%3Bs%3A6%3A%22useri d%22%3Bs%3A1%3A%222%22%3B%7D
I dałem Replay. Efektem jest przeładowanie strony i jakieś dziwne kwadraty, literci cyferki itp.

Pomoże mi ktoś? Wersja strony jest stara, prawdopodobnie sprzed 2006 roku
l0ud
Wg. mnie nie ma sposobu na naprawę tego w ten sposób. Nawet, jeżeli zalogujesz się na admina i to poprawisz, bez dostępu do FTP ktoś w każdej chwili może rozwalić forum na nowo. Zwłaszcza, że zapewne za jakiś czas nieopłacony serwer przestanie działać. Poza tym wybacz, ale próba modyfikacji cudzego forum bez jego zgody jest co najmniej... dziwna. Jeżeli pozostała po nim społeczność, to po prostu utwórzcie coś nowego i tam się przenieście. winksmiley.jpg Nie sądzę, abyś uzyskał tutaj jakąkolwiek pomoc, bo niezależnie od intencji, chcesz się włamać.

Pozdrawiam
Twist
To jest strona klanowa i poprostu starsi klanowicze już nie siedzą. Strona ma wykupioną domene i jest znana na arenie miedzynarodowej. Znajduje się na nich sporo informacji itp, które szkoda byłoby stracić.. Jestem członkiem tego klanu i wszysyc pozostali klanowicze nie widzą problemu, żebym został adminem tylko jest problem, że sam go musze sobie nadać smile.gif) Jestem nawet gotów aby dać komus URL i ta osoba usunłęaby ślady po hacku (kilka glupich linijek w panelu admina) i tyle. Bo to straszny wstyd miec napis w stylu "Hacked by XXXX hahaha" pzrez dlugi okres czasu sad.gif
l0ud
Jeżeli faktycznie jest tak jak piszesz i forum faktycznie chcesz naprawić zhackowane forum, mogę Ci pomóc (odezwij się z linkiem na PW). Pamiętaj tylko, że i tak wielkiego sensu to nie ma, bo w każdej chwili ktoś może to rozwalić na nowo. Chyba najlepszym wyjściem jest backup bazy i wgranie tego gdzie indziej (albo... skontaktowanie się z adminem)
webdice
Niestety, ale w takich sytuacja nie pomagamy. Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.