Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Grafika] Barwa kolorów inna na laptopach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
potreb
Mam problemy z barwami. Na laptopach panoramicznych kolory źle się wyświetlają!

A normalnie jest tak:

W czym może być, problem, bo mi się wydaję ze laptop ma coś chrzanione.
zegarek84
moze tamten laptop jest starszy i ktoś ustawil po prostu niższa głebie kolorow żeby nie obciążać go?? - ja mam panoramiczny i mi wyswietla poprawnie

ps - na zaś daj linki bezposrednie a nie żeby przepisywać z obrazków ;p
nevt
wygląda jakby miał ustawiony tryb 256 kolorów. sprawdzałeś ustawienia trybu wyświetlania?
potreb
Nie sprawdzałem bo to nie jest mój, ale wiem że nawet inne strony miały problemy np onet, więc myślę że to jest wina laptopa.

Tu link do strony

Dodam jeszcze że robiłem testy na tamtym laptopie. Strona na localu grafa była okey a na serwie już źle wyświetlała, czy to może być wina orange bussines?
Chrom
mam laptop u mnie lux
guilty82
U mnie tez gitara, sprawdze na nizszej glebi i dam znac

EDIT:

na 256 kolorach wyglada to tragicznie, o wiele gorzej niz na Twoim obrazku..
moze chodzi tam o ustawienia gammy?
potreb
Dzięki chłopaki, znalazłem pewne komenty dotyczące orange.

Cytat
Ping tragedia (większość traci). Kompresja danych przez proxy, przez co grafika na stronach wygląda fatalnie. W godzinach szczytu nie działa nic a nic.
Mam to rok

Cytat
używam Orange frre na moim MacBooku Pro ( osiągam ładną prędkość do 217 kb/S ale...) wszystkie strony internetowe a dokładnie ich zawartość graficzna jest skompresowana i wygląda po prostu tragicznie...

Zapewne problem super szybkiego internetu firmy, której już znacie.
zegarek84
wcześniej bylem podpięty pod WLAN - teraz się połączyłem przez telefon, tyle, że bez dodatkowych programów konfiguracyjnych pod linuxem na Orange Free i jest ok - jak juz wspominaliśmy coś musi byc z ustawieniami laptopa - bądź samej przeglądarki jesli gdzieś jest skonfigurowane optymalne pobieranie grafiki - przy normalnych przeglądarkach nie szukałem w ustawieniach ale dla przykąłdu w opeże mini w telefonie jest opcja niskiej i lepszej jakosci zdjęc... - sprawdź na innym laptopie... podepnij modem orange pod inny komputer...

ps.

i choć teraz jestem w warszawie i łapie mi telefon zasięg HSDPA to wcale nie jest to tak szybki internet jak twierdzą ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.