Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL][MYSQL][MSSQL]proszę o rade przy budowie bazy.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dboy777
mam zrobić baze danych i aplikację lokalną. temat bazy to "system rekrutacji uczniów". Baza ma realizować poniższe operacje.
system rekrutacji:
 wprowadzanie danych o kandydatach
 definiowanie listy egzaminów
 definiowanie kalendarza rekrutacji
 wprowadzanie wyników rekrutacji
 wizualizacja wyników rekrutacji

i moja prośba polega na tym abyście doradzili mi co mam umieścić w bazie do powyższych operacji bo nie mam pojęcia, tzn wiem co umieścic w danych o kandydatach, ale co w pozostałych operacjach to nie mam pojecia.

pomóżcie prosze.
piotrooo89
podałeś troche mało info. nie wiem jakie zależności(relacje) maja zachodzić pomiędzy poszczególnymi tabelami. najprościej zrobić 3 tabele do kandydatów, egzamimów i rekrutacji. a co i jak w polach tych tabel to nie wiem bo nie podałeś.
dboy777
no właśnie sam nie wiem co mać w tych tabelach, dlatego prosze o pomoc.
piotrooo89
nie wiem czy mamy za Ciebie to napisać. wogóle żadnego pomysłu nie masz? to weź to zostaw...

btw. co może być w tabeli kandydat? może imie, nazwisko, pesel, adres, telefon? a w tabeli egzamin? może jaki egzamin czyli nazwa egzaminu, data, godzina, miejsce... rekrutacja no pewnie osoba która została zakwaifikowana i egzamin jaki zdawała.
dboy777
w 1 poscie napisałem, że wiem co umiescić w tabeli dane kandydata, ale nie wiem za bardzo co w pozostałych i prosze o jakieś propozycje ( może ktoś ma jakiś pomysł).

- odnośnie danych kandydata to wiem.

- wizualizacja wyników rekrutacji to będzie wyświetlenie kandydatów którzy się dostali do danej szkoły.

- definiowanie kalendarza rekrutacji? (wydaje mi się ,że w tej tabeli trzeba umieścić daty odnośnie terminu egzaminu kwalifikacyjnego, rozmowy kwalifikacyjnej, termin rozpoczęcia rekrutacji).

- definiowanie listy egzaminów?questionmark.gif ( no nic mi sie z tym nie kojarzy), nie wiem może tu chodzi jakie egzaminy mają być na dany profil??
drzalek
Cytat(dboy777 @ 6.11.2008, 16:00:34 ) *
- definiowanie listy egzaminów?questionmark.gif ( no nic mi sie z tym nie kojarzy), nie wiem może tu chodzi jakie egzaminy mają być na dany profil??

No to chyba definiujesz miejsce (sale), czas (godzine), czas trwania, przedmiot z jakiego jest egzamin, formę egzaminu, komisję egzaminacyjną, przewodniczącego... tak na dobrą sprawę to można wymieniać w nieskończoność, wszystko zależy od charakteru tych egzaminów.
piotrooo89
szczerze Ci powiem że bardzo olewająco podchodzisz do tematu... jak ktoś nie wiedzący co dany skrypt (baza) ma robić i w ogóle nie znający specyfiki problemu ma Ci napisać z miejsca co i jak. wykaż się pokombinuj a nie zróbcie mi to a to a ja tylko wam podziękuje i będzie ok. zastanów się sam na problemem bez tego ani rusz... podaj jak ty to widzisz... możemy coś doradzić, pomóc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.