Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wstawianie skryptu php na stronę html
Forum PHP.pl > Forum > PHP
satanus
:?: Jak wstanić news napisane w php3 na stronę bez ramek(zrobiona na tabelach),ale nie tak,żeby trzeba było w link klikać,tylko będzie się sam skrypt odpalał i pokazywał na stronie. :?:
Domel
funkcja include
admin
kolega troche dziwnie sformulowal pytanie, tak ze nie rozumiem o co mu chodzi.... moze troche jasniej?
satanus
Mam stronę napisaną w html, opartą na tabelach (czyli bez ramek) .I nie wiem jak mam wstawić skrypt ultranews_v3
GeoS
Moznaby go wywolac jako Java Script i dane generowanych przez aplikacje newsow nalezaloby potraktowac jako string, ktory ma byc wyswietlony przez Java Script.

Moze troche namieszalem, ale jak rozumiesz, to :-)
satanus
tzn.jak to ma być?questionmark.gif

wiesz,trudno zrozumieć 13 latkowi ktory jak narazie robil tylko w html i flash
digit
Jeśli o to Ci chodzi to się normalnie wstawia. W tej komórce tabeli gdzie mają być te niusy piszesz skrypt:
<?
ciąg instrukcji
?>
Odpala się sam. A jeśli źle zrozumiałem twoje pytanie to sorry. smile.gif
satanus
[quote="gajcy2"]Moznaby go wywolac jako Java Script i dane generowanych przez aplikacje newsow nalezaloby potraktowac jako string, ktory ma byc wyswietlony przez Java Script.[quote]

Fajnie,ale jak mam to zrobić?
GeoS
Do wyswietlenia newsow robisz cos zblizonego do:
<script language="JavaScript" src="http://xxx.pl/newsy/tresc.php"></script>

A w tresc.php:

echo "document.write('" . $tresc_wygenerowana_przez_aplikacje_newsow . "');n"; :-)
weezy
no wlasnie apropos tematu... czy mozna np. wstawic licznik php nie zmieniajac rozszezenia strony na ktorej on ma byc na .php ? bo mam strone html ale nie chce jej calkowicie przerwabiac na php i po prostu wystarczylo by mi wstawienie licznika...
shw
Mi sie wydaje, ze jak jest dobrze skonfigurowany serw, to bedzie kompilowal tez .html ... to jest odpowiedz na pytanie questionmark.gif smile.gif
castor
jak to nik ci nie odpowiada??
zobacz ile masz odpowiedzi :-)

to prawda ze one jakos malo konstruktywne ale tak samo jak twoje pytanie biggrin.gif

:?: :?: a tak na boku to dlaczego wyslales emaila do mnie przecierz na tym forum jest 480 uzytkownikow:?: :?:
shw
On ci walnal komplementa, ze ty niby taki madry, a ty nic nie kapujesz... winksmiley.jpg
castor
Cytat
ze ty niby taki madry,

dlaczego niby ? :wink:
GeoS
Cytat
Mi sie wydaje, ze jak jest dobrze skonfigurowany serw, to bedzie kompilowal tez .html ... to jest odpowiedz na pytanie questionmark.gif smile.gif

1. Jak bedzie dobrze skonfigurowany, to nie bedzie przetwarzal *.htm* (bo w jakim celu bezmyslnie obnizac jego wydajnosc mielac kazdy dokument na serwerze) :-(
2. Interpretator php nie kompiluje skryptow :-)

Cytat
no wlasnie apropos tematu... czy mozna np. wstawic licznik php nie zmieniajac rozszezenia strony na ktorej on ma byc na .php ?

Mozna - Java Script, ramki i co tam sie jeszcze da wymyslic :-)

PS Mozna jeszcze przez SSI, jak sobie tak skonfigurujesz serwer WWW.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.