[/b] -- -- Struktura tabeli dla `promocje` -- CREATE TABLE `promocje` ( `id` int(20) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `promocja` varchar(20) NOT NULL DEFAULT '', PRIMARY KEY (`id`) ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=3 ; -- -- Zrzut danych tabeli `promocje` -- INSERT INTO `promocje` VALUES (1, 'kredyt'); INSERT INTO `promocje` VALUES (2, 'odsetki'); [b]
Kod
</STRONG><BR><BR><?php<BR><BR><BR>$host = 'localhost';<BR>$user = 'root';<BR>$password = 'krasnal';<BR>$dbName = 'baza';<BR><BR><BR>$polacz = mysql_connect($host, $user, $password) or die(mysql_error());<BR>$db = mysql_select_db($dbName, $polacz) or die(mysql_error());<BR><BR><BR>$sql = "SELECT * FROM promocje";<BR>echo "<select name='prom'>";<BR>$rezultat = mysql_query($sql, $polacz) or die(mysql_error());<BR><BR>while<BR>($lista=mysqlmysql_fetch_array($rezultat)){<BR>if ($_POST['prom']==$lista<BR>['id'])<BR>echo "<option selected>".$lista['id'].<BR>"</option>";<BR>else<BR>echo "<option>".$lista<BR>['id']."</option>";<BR>}<BR>echo "</select>";<BR>?><BR><BR><BR> <DIV><B>
</B>Cały czas wyświetla mi pustą opcję wyboru. Wnioskuje że nie pobiera mi danych z tabeli. Siedzę nad tym juz kilka dni i nic niemoge wyczarować.Przeleciałem już setki stron aby znaleść nieprawidłowość ale nadal nie wiem na czym polega mój błąd.