Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]wyswietlanie wynikow w tabeli w trakcie ładowania strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lukas_nowicki
Witam!

Mam drobny problem z wyświetlaniem wyników cUrl w tabeli.

Skrypt ma wyświetlać mi macierz dolnotrójkątną wypełnioną odległościami między pewnymi miastami. Wszystko działa jak należy, wyświetla co ma wyświetlać ale...
No właśnie jest małe(duże) ale: Macierz(tabela) pojawia się dopiero po wykonaniu całego skryptu.

Czy istnieje możliwość wyświetlania tego co już skrypt przetworzył? Chce żeby skrypt po wykonaniu pierwszego zapytania cUrl i usunięciu z jego wyniku zbędnych rzeczy wyświetlił to co pozostało i przeszedł do kolejnego zapytania cUrl.

Jest to w ogóle możliwe?

pozdrawiam serdecznie
dsk
najbardziej podstawowe
  1. <?php
  2. function show()
  3. {
  4.    flush();
  5.    ob_flush();
  6. }
  7. ?>

ale zdecydowanie lepszy bedzie ajax, wieksza kontrola
request do pliku php, wyniki zwracane jako same odległości
i javascript do prezentowania tabelki

mozesz dac kilka requestow na raz, bedzie znacznie szybciej
lukas_nowicki
Ajax - hmmm.... Nigdy jeszcze nie stosowałem tej technologi, ba nawet się jej nigdy nie uczyłem więc wolałbym (przynajmniej na chwile obecną) pozostać przy zwykłym PHP.

Stworzyłem sobie taki skrypcik aby sprawdzić czy to co mi zaproponowałeś będzie działać. Niestety wyświetla on wszystko po przetworzeniu całego skryptu sad.gif.
Co zrobiłem źle?

1. <?php
  2. echo "Przetwarzanie danych...<br />";
  3.  
  4.  
  5. sleep(10);
  6.  
  7. echo "KONIEC";
  8. ?>

Pozdrawiam

edit

OK już wiem że flush(); oraz ob_flush(); muszą być zamienione miejscami aby całość funkcjonowała.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.