Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podział strony na trzy części
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Zeelof
Witam!
Tym razem mam problem nieco do wyglądu witryny. Mianowicie chciałbym podzielić strone na trzy części (coś w stylu tabeli) jednak chciałbym zrobić to mniej więcej tak:

I teraz w części pierwszej chciałbym dać menu a w części drugiej te właściwą strone. Jednak chciałbym aby przewijane były obie części jednym suwakiem (tak jak na rysunku) a do tego chciałbym by po wyborze danej podstrony z menu (część pierwsza) wczytywały się dane tylko do części drugiej (adres witryny ma cały czas wskazywać na pozycje index.php)

Jak czegoś takiego dokonać nie używając tabeli?
pyro
mozesz uzyc ramek (chyba w tym wypadku prostsze) lub divów
Zeelof
Ok widze że to mi starczy tongue.gif dzieki wielkie tongue.gif
korek_a
ładujesz oba diwy z częścią pierwsze i drugą do diwa nadajesz mu w css overflow:auto;
i do dajesz jquery [b].load http://docs.jquery.com/Ajax/load
jeżeli chodzi ci o taki efekt
[/b]
Zeelof
Powiem tak... Nie znam się już w ogóle na CSS nauke tego zaczne jak skończe z PHP. Jak mógłbyś jakoś bardziej rozszeżyć swoją myśl było by miło winksmiley.jpg Ja chce po prostu by menu i zawartość strony było w oddzielnej części tongue.gif
korek_a
smile.gif no ok jak chcesz żeby menu było stałe a tylko div nazwiemy go "center" się przeładował to w css się tak nie da bo aż tak fajny nie jest
ale z pomocom idze nam js a ja jako miłośnik jquery to polecam mój post smile.gif http://forum.php.pl/index.php?showtopic=10...mp;#entry526380
MWL
Cytat(Zeelof @ 18.11.2008, 22:09:18 ) *
Powiem tak... Nie znam się już w ogóle na CSS nauke tego zaczne jak skończe z PHP. Jak mógłbyś jakoś bardziej rozszeżyć swoją myśl było by miło winksmiley.jpg Ja chce po prostu by menu i zawartość strony było w oddzielnej części tongue.gif

Głupota! Najpierw radzę ci się nauczyć tworzenia stron, a dopiero potem robienia kodu,bo wyjdzie na to że obie te rzeczy będziesz umiał kiepsko...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.