Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] zapis z pliku do tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bubu77
mam problem ze skryptem, którego zadaniem jest ładowanie pliku na serwer a nastepnie jego zawartości do tabeli. nie mogę jednak poradzić sobie ze zgodnoącią scieżek zapisu i odczytu. używam webserw-a i plik zapisuje mi się na serwerze w ../html/upload_files/plik.txt a chce odczytywać z ../mysql/data/katalog/plik.txt wie ktoś jak to poprawić

Kod
[size="2"] [/size][size="2"]$upload_dir = "upload_files/";

$upload_url = $url_dir."/upload_files/";

$message ="";

//create upload_files directory if not exist

//If it does not work, create on your own and change permission.

}

}

$result = move_uploaded_file($temp_name, $file_path);

$message = ($result)?"File url <a href=$file_url>$file_url</a>" :

"Somthing is wrong with uploading a file.";

error_reporting(0);

session_start();

$load="LOAD DATA INFILE '$userfile' INTO TABLE _pki_015_10_11 FIELDS TERMINATED BY '|' ignore 1 lines";

$q_load=mysql_query($load);

if($q_load)

[/size]
erix
Cytat
plik zapisuje mi się na serwerze w ../html/upload_files/plik.txt a chce odczytywać z ../mysql/data/katalog/plik.txt wie ktoś jak to poprawić

Chcesz przenieść lokalizację docelową wysyłanych plików, czy jak? Bo trochę IMHO namieszałeś.
bubu77
Tak. Mam serwer na którym są katalogi: HTML, HTTP_USERS, MYSQL. I teraz problem polega na tym, że plik zapisuje mi się na serwerze w ../html/upload_files/plik.txt a chce żeby zapisał się w ../mysql/data/katalog/plik.txt

Już sobie poradziłem. dzięki za pomoc. Wystarczyło wpisać ścieżke do serwera:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.