To jest ich skrypt który sprawdza kod na ich serwerze. Nie działa mi to więc postanowiłem że poproszę Was o pomoc w stworzeniu własnego. Aha i chciałem jeszcze tak zrobić że gdy zostanie wywołany plik main.php bez podania kodu sms to zostanie wysiwetlony komunikat ze kod wygasł. Tak jak to jest w ich skrypcie. W pliku main.php includuje na górze sprawdzacz.php i właśnie tak działa na podstawie ciasteczek.
<?php $id = ; # numer ID zarejestrowanego klienta $code = ""; # identyfikator usług SMS $type = "sms"; # typ konta: C1 - 8 znakowy kod bezobsługowy # typ konta: sms dla sprawdzania SMSow $page = "main.php"; # nazwa pliku jaki ma sie zaladowac po podaniu poprawnego kodu # gdy sprawdzane będą zarówno konta smsowe jak i konta przy płatnościach kartą # to należy wtedy użyć zapisu: # $type = "c1,sms"; # # przy sprawdzaniu kilku kont o różnych identyfikatorach należy użyć zapisu: # $code = "abcd1,abcd2,kody2,kody6"; $del=0; # jeżeli kod ma być skasowany od razu po sprawdzeniu to ustaw wartość na 1 ################################################################################ $check = $_POST['check']; # podany kod na stronie gdzie wejście jest płatne i wymagany jest zakupiony kod if($check == NULL) $handle = fopen("http://dotpay.pl/check_code.php?id=".$id."&code=".$code."&check=".$check."&type=".$type."&del=".$del, 'r'); else { # gdy kod poprawny: { } else { } } ?>
SPRAWDZACZ.PHP
<?php # skrypt sprawdzający ważność kodu { exit; } ?>