Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] bot i php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
djpotwosss
witam, mam taki znacznik

Kod
if ($argv[1] == 6286514 && $argv[2] == "exec") {
     exec("echo \"/exec $status\" > /home/glut9/pipe");
     exit;
}

i jak zrobić tak, że jak wpisze do bota exec ps x to mi pokaze te procesy z konsoli? a jak np wpisze exec i inna komende to mi pokaze inne polecenia, korzystam z bota przez EKG
erix
Tekst do wyświetlenia jest zwracany przez exec" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, a nie "w środku". Pomyliłeś z eval" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.

Wystarczy Ci:
  1. <?php
  2. echo exec('komenda');
  3. ?>
djpotwosss
wszystkie komendy w bocie mam np tak

Kod
case 'dzieki':
    case 'dziekuje':
        echo 'Proszę bardzo';
    break;

case 'php':
        include('./static/php/php.php');
    break;

to jak zrobić to?
pyro
Cytat(erix @ 3.12.2008, 20:09:15 ) *
Tekst do wyświetlenia jest zwracany przez exec" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, a nie "w środku". Pomyliłeś z eval" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.

Wystarczy Ci:
  1. <?php
  2. echo exec('komenda');
  3. ?>

pomyliles sie... zwracana jest tylko ostatnia linia, zeby byl caly kod zwrocony musi byc podany drugi argument, ktory bedzie tablicą z liniami outputa
djpotwosss
nom działYa, ale jak niechce tylko ps x? to co wpisac, ze jak wpisze do bota exec NAZWE KOMENDY jaka bede chcial, nie tylko jedna do wyboru
erix
~pyro - racja.

Cytat
to co wpisac, ze jak wpisze do bota exec NAZWE KOMENDY jaka bede chcial, nie tylko jedna do wyboru

Raz, może być niebezpieczne, dwa - nie wiesz, jak połączyć dwa łańcuchy? Manual się kłania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.