Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][CSS] Wyświetlanie jendgo diva w kilku wersjach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
!*!
Posiadam kilka plików css, kazdy z nich ma rózne wersje tego samego diva... Jak mógłbym wyświetlić na jednej stronie wszytkie wersje tego diva, coś w formie przykładu/podglądu ?
Gryf
ale jak wszystkie naraz? po kliknięciu jakiegoś button'a?
przecież div'owi jesteś w stanie przypisać klasę i identyfikator
albo jQuery i jak klikniesz button to zmienia klasę div'a prz ładnej animacji ;]
!*!
Chciałbym zaprezentować możliwość wyświetlenia opcji kolorystycznych diva. Bez ajaxa. Np. mam 100 róznych wersji diva w css, i jak wyświetlić te divy na jednej stornie tak aby kazdy był inny, zależny od css.
K4mil94
raczej bez jQuery tego nie zrobisz smile.gif Z nim, robisz tylko klasy w css, a jQuery ładnie zmienia smile.gif
!*!
Ale na co mi kobyła i cały js/ajax? Nie chce tego.

Ale mam już inny pomysł, wsadzenie nazw plików css do mysql, a potem div uzyty w while.. Ktoś ma inne pomysły?
Pilsener
Możesz albo zmienić css, albo identyfikator diva - ja bym Ci radził css, bo tak będzie prościej i wydajniej, gdyż nie będziesz musiał wczytywać styli, które nie są aktualnie używane i być może nigdy nie będą użyte, nie będziesz też musiał zmieniać kodu html. Do wyboru stylu użyj pola <select>, w najprostszej wersji:

1. <?php
  2. $css = '<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="'.$_POST['styl_dla_diva'].'.css" />';
  3. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.