Mam dość złożony problem, który najłatwiej będzie mi opisać na przykładzie.
Mam taki kod:
(...) <script> function exportSelected() { document.dubleForm.submit(); } function createGroupSelected() { document.getElementById('action').value='DodajGrupeProduktow'; document.dubleForm.submit(); } </script> (...) <input type="button" class="inputbutton" value="utwórz grupę z zaznaczonych" onClick="createGroupSelected()" /> <input type="button" class="inputbutton" value="usuń zaznaczone" onClick="exportSelected()" /> (...) <form method="POST" name="dubleForm" action=""> <input type="hidden" name="action" id="action" value="ExportProductList"> (...) </form>
Chodzi o to, aby w zależności o tego, który z przycisków zostanie wciśnięty, zostanie wysłany formularz z inną wartością w polu 'action'.
Wszystko działa pięknie pod FF, niestety pod IE (testowałam pod IE 7) przestaje działać.
Dla testów zmodyfikowałam swoje funkcje:
function createGroupSelected() { alert(document.getElementById('action').value); document.getElementById('action').value='DodajGrupeProduktow'; alert(document.getElementById('action').value); document.dubleForm.submit(); }
i wiem, że wartość pola 'value' podmienia się poprawnie. W pierwszym alercie otrzymałam poprzednią wartość, w drugim alercie wartość podmienioną.
Niestety, mimo to gdy wywołuję: print_r($_POST['action']); otrzymuję wartość pierwszą (niepodmieniona).
W czym tkwi problem?