Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: home.pl czy nazwa.pl
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
3502274
Witam,

od roku używam hostingu na home.pl i jestem zadowolony z tego jak spisuje się cały system. Aktualnie powoli dobiega do końca umowa na rok z firmą i zastanawiam się nad wyborem hostingu. Oczywiście jak na razie jestem po stronie tego by zostać w home.pl, gdyż przez ten cały rok nie miałem ani jednego problemu z usługodawcą. Lecz dziś przeglądając ofertę serwerów nazwa.pl stwierdziłem że mają tam o wiele lepsze parametry. Lecz nigdy nie korzystałem z usług tej firmy. Czy jest ktoś kto rzetelnie byłby w stanie porównać tych dwóch usługodawców?

Porównanie parametrów jest proste:

Firma: home/nazwa
Koszt: 300zł/300zł
Pojemność: 1GB/10GB
Transfer roczny: 300GB/2000GB

jak natomiast stoi uptima i jakość tych serwerów.

Osobiście twierdze że serwery home.pl i nazwa.pl są najlepszymi w Polsce usługodawcami, mylę się? Wytknijcie mi ten błąd winksmiley.jpg
kwiateusz
ja mialem kiedyś nazwe, jedyne co dobrze od nich wspominam to podkładkę pod mysz ktora służy mi do dziś smile.gif

jest wielu innych ciekawych usługodawcow Ci sa najbardziej masowi smile.gif

ale ze jako od 2 lat siedze na cal.pl to nie wiem jak teraz sprawuje sie nazwa, ale za mojej kadencji baza mi ginęła, obciązenia serwera w nocy były masakryczne i forum na 5k osob generowało sie w sekundach... a obsługa zwalała to na mnie, gdzie w dzien było ok :]
M4T3U5Z
ja polecę group5.pl początkowo podchodziłem sceptycznie do warunków jakie oferują za tą cenę (powierzchnia bez limitu, transfer bez limitu - 190zł za rok) ale jak na razie jestem bardzo zadowolony... od 4 miesięcy serwer zachowuje się bezawaryjnie... zarejestrowałem tylko jedną przerwę w działaniu między 3 a 5 rano...
tu masz phpinfo() nie wiem jak jest na home czy nazwa ale group5 oferuje inne ustawienia php dla każdego usera...
aktualnie na tym serwerze mam postawionych koło 10 stron od forów do komercyjnych projektów...

no ale to tylko moja opinia... zawsze możesz przetestować
erix
Temat: Adresy_serwerow_hostingowych
mike
Cytat(3502274 @ 20.12.2008, 00:52:05 ) *
Wytknijcie mi ten błąd winksmiley.jpg
Wytykam Ci.

Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.