Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] ciasteczka
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
hunter209
Oto sposób tworzenia i wykorzystywania ciasteczek przez php. Chodzi o to, by ramka wbudowana wyświetlała się tylko raz dziennie. Wszystko działa OK smile.gif ale tylko na stronie internetowej sad.gif Na forum juz nie. Niestety moje forum jest na bezpłatnym serwerze oferującym fora dyskusyjne (webplus) udostepniają opcje umieszczenia HTML lub JS na stronie główej. Niestety php już nie sad.gif stąd moja prośba. NIe zna się na JS, czy mógłby ktoś przerobić ten kod php na kod JS?? smile.gif

Kod
<?php
  function display_add()
  {
    echo '<iframe name="Reklama" width="500" height="500" src="http://sejfik.com/pages/ptp.php?refid=hunter" marginwidth="1" marginheight="1" title="Sponsor" scrolling="no" border="0" frameborder="0">
Twoja przeglądarka nie obsługuje ramek wbudowanych lub jest obecnie skonfigurowana tak, aby nie wyświetlać ramek wbudowanych.
</iframe> ';
  }
  setcookie('add',1,time()+24*60*60);
  if(!isset($_COOKIE['add']))
  {
    display_add();
  }
?>
hunter209
ale fajnie biggrin.gif ale... nic mi to nie dało, ponieważ nie umiem aż tak dobrze angielskiego, żeby to pojąc, a po polsku też mi jakoś nie idze.... pewnie dlatego, że nie znam podstaw javy. Ale przecież nie będę czytał długich artykułów dotyczących JS tylko dlateago, żeby przerobić jeden kod :| Liczyłem jednak na pomoc osób, które się znaja na JS a nie tych, które się znają na googlach.
erix
Osoba o przeciętnym poziomie inteligencji przełączy sobie na "przeszukuj tylko: polski" i znajdzie.
hunter209
a ja sądzę, że osoba o przeciętnym poziomie inteligencji potrafi czytać ze zrozumieniem...

Jednak widać tak nie jest... więc zacytuję moją wypowiedz:

Cytat
pewnie dlatego, że nie znam podstaw javy. Ale przecież nie będę czytał długich artykułów dotyczących JS

ponawiam prośbę z pierwszego postu. Może ktoś zrobi taki prezent na święta i po prostu to przerobi?? biggrin.gif
yaro
A ja myśle że osoba o przeciętnym poziomie inteligencji, jest wstanie zrozumieć różnicę pomiędzy Javą i JavaScript'em i jest wstanie wziąść słownik i tłumaczyć jak nie rozumie, bo wie że w taki sposób sie w końcu nauczy angielskiego, bez kórego być programistę jest ciężko.

A za Twoje lenistwo do potęgi, wątpie żeby Ci ktoś pomógł, więc radzę żebyś jednak zechciał wpisać frazę np. "js cookie" w jakiejkolwiek wyszukiwarce, aha i ustawił język wyszkukiwania na polski.

Jak chcesz żeby ktoś za Ciebie to napisł, to nie ten dział, przeniś ten post na: Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję, no nie wykazałeś jak na razie żadnej, nawet szczątkowej chęci zrobienie tego samemu.

Wesołych Świąt.
hunter209
Cytat(yaro @ 24.12.2008, 20:52:23 ) *
Javą i JavaScript'em i jest wstanie wziąść słownik i tłumaczyć jak nie rozumie, bo wie że w taki sposób sie w końcu nauczy angielskiego, bez kórego być programistę jest ciężko.

Wszyscy wiedzą o co chodzi. A Ty nie?? sciana.gif

Nie jestem programistą więc angielskiego nie umiem. Jeśli Ty się za takiego uważasz to proszę pomóż.
yaro
Potrafisz rozbawić człowieka biggrin.gif

A tak juz na koniec, powiedz ile masz lat? Bo widze że niereformowalny jesteś.
hunter209
może i mniej niż Ty... i co?? snitch.gif To nie zmienia faktu, że mam prawo poprosić kogoś o pomoc. Jak już wspomniałem programistą nie jestem i nigdy nie będę bo moje zainteresowania oraz zawód jest zupełnie inny. A ramkę wbudowaną po prostu chciałem umieścić na stronie głównej mojego forum jako reklamę. Niestety na tym forum nie uzyskałem pomocy. Bardzo mi przykro z tego powodu... No trudno... nie będę miał reklamy na forum, jakoś to przeżyję. Martwi mnie tylko podejście zaawansowanych programistów i starszych forumowiczów do początkujących szukających pomocy. I wy sie dziwicie, dlaczego powstają takie głupie tematy jak mój? A dlaczego? Bo w każdym podobnym temacie do tego znalazłem tylko i wyłączanie "goole nie boli". Przez to trudno znaleźć potrzebne informacje a google też wyrzuca to forum wraz z tymi banalnymi tematami. I co? Google odsyłają mnie do googli blinksmiley.gif Każda wasza odpowiedz typu "poszukaj w googlech" zmusza początkującego do napisania kolejnego głupiego tematu. Dlaczego? Bo nie uzyskali odpowiedzi. Nie znam się na JS i artykuły typu jak utworzyć ciasteczka za pomocą JS niczego mi nie tłumaczą, nawet nie wiem jak działają ciasteczka blinksmiley.gif Następnym razem jak napiszecie jakiś mądry post to weźcie pod uwagę, że nie wszyscy znają się na rzeczy i trzeba in tłumaczyć od początku. Jeśli się wam nie chce tłumaczyć to nie odsyłajcie do googli, albo sami znajdzcie potrzebne artykuły. To jest włansie pomoc, a nie odsyłanie do wyszukiwarki.

A może by napisać wielkimi literami na stronie głównej tego forum" FORUM TYLKO DLA ZAAWANSOWANYCH"?
yaro
Ale Ty nawet nie zrobiłeś tego co mówiłem, wystarczyło zacząć od "js cookie", a wyników jest dużo, http://www.google.com/search?hl=pl&cli...&lr=lang_pl

1. http://js.webhelp.pl/index.php?id=86&roz=js&ac=read
2. http://www.webdiary.pl/technologie+art.id+120.htm
3. http://forum.php.pl/lofiversion/index.php/t57276.html

Podpowiadałem Ci czego sie należy chwycić, zeby zrozumieć zasadę działania cookie w javascript, wiec nie mów że nikt na tym forum nie chce pomagać. Ty postawiłeś sprawe tak: nie wiem jak to zrobić, zróbcie to za mnie. A powinieneś: mam problemy z cookie w js (jakiś przykladowy kod) i powiedzcie co zmienić, gdzie robie źle.

Myśle że jakbyś inaczej sam podszedł do tego, juz byś to miał zrobione.
bim2
Pan tutaj chce chyba gotowca. Tzn. pomocy :x Więć proszę zajrzeć do działu Giełda ofert smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.