Witam. Mam problem nie wiem jak zrobić takie coś jak na tym screenie: (te czerwone i niebieskie) może macie jakieś pomysły czy coś.
Taki pasek, jak ten biały umiem zrobić, ale nie mam pojęcia jak to przekształcić w taką kule (niebieska lub czerwona).
~~ODŚWIEŻAM~~
lord_t
28.12.2008, 14:05:34
1. Zrobić przezroczysty png (koło przezroczyste, reszta czarna); pod spodem div w jednym kolorze. ! problem przy IE (może przezroczysty gif pomoże, ale chyba nie będzie to już to samo co png). 2. Napisać to w ActionScript i wstawić jako flash.
phonnix
28.12.2008, 14:12:10
Ja mam taki pomysł zrobić przezroczystą kule z czarnym tłem na zewnątrz, i 2 obrazki zawartości kuli jeden jak jest tyle czegoś tam i jeden jak brakuje i później dać to wszystko na siebie i z tego jaśniejszego, ucinać ileś tam obrazka(nie wiem właśnie jak to zrobić js'em czy czym?)
lord_t
28.12.2008, 17:55:24
To może lepiej zrobić po prostu jeden obrazek i jego ucinać. Dałoby się to chyba osiągnąć ustawiając go jako tło (no-repeat, bottom) w divie(position:absolute) i po prostu zmieniać wielkość tego diva.
No raczej tylko js-em.
phonnix
28.12.2008, 19:10:53
Słabo znam js ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.