Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Wysyłanie formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lukaszsss
Chciałbym aby na maila przychodziły by mi te dane z formularza, albo nawet sam link do tego. Wygląda to tak:

Plik jeden.html

Kod
<BR><html>   <BR><head>   <BR><title>   <BR>Test formularza   <BR></title>   <BR></head>   <BR><body>   <BR><form action="dwa.php" method="GET">   <BR>Imię: <input type=text name="imie"/><br/>   <BR>Nazwisko: <input type=text name="nazwisko"/><br/>   <BR>Proszę o fakturę do zamówienia: <input type=checkbox name="faktura"/><br/>   <BR>Chcę zamówić:<br/>   <BR><input type=radio name=zamow value="kola"/>Coca-colę<BR>   <BR><input type=radio name=zamow value="fanta"/>Fantę<BR>   <BR><input type=radio name=zamow value="sprite"/>Sprite'a<BR>   <BR><input type=submit value="Wyślij"/>   <BR></form>   <BR></body>   <BR></html>  <BR>

Plik dwa.php4

Kod
<BR><html>   <BR><head>   <BR><title>   <BR>Wyniki   <BR></title>   <BR></head>   <BR><body>   <BR>Imię: <?php echo $_GET['imie']?><BR>   <BR>Nazwisko: <?php echo $_GET['nazwisko']?><BR>   <BR>Faktura: <?php echo ($_GET['faktura'] == 'on' ? 'Tak' : 'Nie')?><BR>   <BR>Zamówienie: <?php switch($_GET['zamow']){   <BR>case "kola":   <BR>echo "Coca-cola";   <BR>break;   <BR>case "fanta":   <BR>echo "Fanta";   <BR>break;   <BR>case "sprite":   <BR>echo "Sprite";   <BR>break;   <BR>}   <BR>?>   <BR></body>   <BR></html> <BR>
erix
Cytat
Chciałbym aby na maila przychodziły by mi te dane z formularza

Zlecenia, to nie tutaj.

Manual: mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.