Mam problem ze zrobieniem weryfikacji poprawnosci wypelnienia pol formularza. Mam podstawowy skrypt ktory to sprawdza lecz chcialbym go przerobic dla kilku pol oddzielnie i zeby dzialal na innej zasadzie..
Mam dwa rozne pytania w formularzu o takich samych odpowiedziach, nie wiem w jaki sposob zrobic cos takiego by w przypadku nie wybrania zadnej odp z obu pytan weryfikacja zatrzymala skrypt i pojawil sie komunikat aby podac choc jedna odp obojetnie z ktorego pyt.. jesli natomiast bedzie podana 1 odp z ktoregokolwiek pyt skypt sie wykonuje dalej i mail zostanie wyslany...
Ponizej podaje przyklad pyt form i metode weryfikacji wypelnionych pol:
Formularz - pytania
<table width="400" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"> <tr> <td width="200" align="left"> <select name="internet1" class="pole" size="1"> </select> </tr> <tr> <td align="left"> <select name="czasopismo1" class="pole" size=\"1\"> </select> </td> </tr> <tr> <td align="left"> </tr> <tr> <td align="left"> </tr> </table> <br /> <table width="400" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"> <tr> <td width="200" align="left"> <select name="internet2" class="pole" size="1"> </tr> <tr> <td align="left"> <select name="czasopismo2" class="pole" size="1"> </tr> <tr> <td align="left"> </tr> <tr> <td align="left"> </tr> </table>
Weryfikacja pol - sprawdzenie czy sa wypelnione czy nie
<?php ?>
Bardzo prosze o pomoc
Z gory dziekuje za wszystkie odp