Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Formularz mailowy - brak danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
czarni14
Witam!

Tworzę stronę we Flashu i na jednej z podstron umieściłem formularz kontaktowy. Sprawdzając stronę wszystko pięknie działa, mail się wysyła, lecz nie zawiera niczego oprócz:

Temat:

Strona:

Opis strony:

Oto kod php:
Kod
<?php

$ToEmail = "(tutaj mój mail)";
$ToSubject = "Nowe znalezisko";
$EmailBody = "Temat: $imie\n\nStrona: $strona\n\nOpis strony:\n$opis\n";
mail($ToName." <".$ToEmail.">",$ToSubject, $EmailBody, "Od kogo mail: ".$email.">");

?>

W czym tkwi błąd?
Rafal Filipek
No dobra a skąd biorą się się zmienne
Kod
$imie, $strona, $opis
? bo z tego co podales mozna wywnioskowac tylko ze są one puste lub niezdefiniowane.
czarni14
są to zmienne zdefiniowane we flashu
mike
Cytat(czarni14 @ 5.01.2009, 16:09:08 ) *
są to zmienne zdefiniowane we flashu
Nie będzie Ci działać dopóki nie będzie w PHP funkcji read_in_flash_mind_in_the_magic_way() tongue.gif
A niby jak z Flash'a te zmienne mają się dostać do PHP?
czarni14
Cytat(mike @ 5.01.2009, 16:10:47 ) *
Nie będzie Ci działać dopóki nie będzie w PHP funkcji read_in_flash_mind_in_the_magic_way() tongue.gif
A niby jak z Flash'a te zmienne mają się dostać do PHP?

szkoda, że takiej funkcji nie ma tongue.gif właśnie mam problem z tym, żeby PHP odczytało te moje zmienne z flasha :/
Rafal Filipek
Cytat
read_in_flash_mind_in_the_magic_way()
lol biggrin.gif
nie wiem jak budujesz formularz - tu masz gotowy przykład - http://www.macromediahelp.com/flash/php_flash_contact_form/
czarni14
Cytat(Rafal Filipek @ 5.01.2009, 16:14:43 ) *
lol biggrin.gif
nie wiem jak budujesz formularz - tu masz gotowy przykład - http://www.macromediahelp.com/flash/php_flash_contact_form/

dzięki za przykład, ja też się oparłem na jednym przykładzie i właśnie wyszło nie wiadomo co tongue.gif

popróbuję i może się uda biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.