Witam
Jestem dosyc nowym uzytkownikiem accessa i mam pewien problem. Sytuacja wyglada tak: mam baze danych dla przedstawiciela handlowego ktory odwiedza apteki. Interesujace mnie w tym przypadku tabele to: Osoba zamawiajac(Id, imie, nazwisko, numer telefonu, apteka (jest odnosnikiem/kwerenda ktora pozwala wybrac apteke); Apteka (Id, nazwa, tel, fax, nip, frekwencja wizyt, grupa, dane adresowe); Spotkania odbyte (Id, godzina rozpoczecia, godzina zakonczenia, sprzedaz, reklamacja, dekoracja wystawy, demonstracja, kwota zamownienia i apteka (znowu kwerenda/odnosnik tym razem apteki i osoby zamawiajacej). Zlaczenia sa miedzy polem apteka w osobie zamawiajacej i spotkaniu odbytym a polem id w aptece. Tyle tytulem wstepu. Potrzebuje teraz napisac kwerende ktora dla kazdej apteki zliczy ilosc odbytych spotkan w ostatnim miesiacu. To znaczy po prostu podliczy ile w ciagu ostatniego miesiaca przedstawiciel zarejestrowal spotkan w kazdej z aptek (chyba najlepiej wedlug nazw bo jedna apteka moze miec kilka osob zamawiajacych), a na koniec najlepiej zeby porownalo dla kazdej apteki wynik z polem frekwencja wizyt i wyswietlilo tylko jezeli sie rozni...
Wiem, ze dosyc zagmatwane, dlatego mam z tym problem, bede wdzieczny za kazda pomoc.
Pozdrawiam