Zwariowany
6.01.2009, 22:28:52
Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej dowiedzieć odnośnie przycinania, skalowania, obrabiania obrazków. Szczególne jpg. Czy ma ktoś może linki do jakiś np. tutoriali odnośnie właśnie tych akcji względem obrazków w języku polskim, co chcę tutaj podkreślić. Byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
jareeny
7.01.2009, 10:33:48
Google nie boli, poszukaj czegoś o bibliotece GD2, albo po prostu kup książke :]
ASIDO, poszukaj sobie, bardzo ciekawa biblioteka.
Zwariowany
7.01.2009, 13:43:33
ja właśnie nie chcem tutoriali o jakiś nowych bibliotekach. Ja chcę tutoriali, tam gdzie są podstawowe funkcje takie jak np: imagecreatefromjpeg, imagecreatetruecolor, imagecreatefromjpeg, imagecopyresampled o to mi chodzi. Czy ma ktoś linki do takich tutoriali w j. polskim?
Zwariowany
7.01.2009, 16:18:43
nie znalazłem na POLSKOJĘZYCZNYCH stronach niczego, gdzie byłoby wyjaśnione szczegółowe działanie funkcji imagecopyresampled, a jest mi ona niezmiernie potrzebna ;/
A google, to tylko wyszukiwarka?
http://translate.google.com/translate?hl=p...sl=en&tl=plNa polską dokumentację nie licz, niczego się z niej nie nauczysz. Nie chcesz się angielskiego uczyć? Zostaw programowanie innym i idź składać origami, bo programista bez angielskiego, to jak zupa bez wody.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.