Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zdobwanie reklam poprzez agencje ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
lled3
mam portal regionalny, który ma obecnie dziennie ok 25 tys odwiedzin. I dynamicznie sie rozwija (wzrost ogladalnosci). Gdzie szukac, jakis agencji reklamy ? ktore zajmuja sie posrednictwem w spredazy reklam ? tzn - odstepuje im miejsca reklamowe - i dostaje z tego jakas $$. Nie wiem jak to sie fachowo nazywa.

czy przy 25 tys dziennie (i ciaglym wzroscie) ktos sie wogole zainteresuje ? ile miesiecznie mozna z tego wyciagnac ?
Kocurro
Polecam google. Tam znalazłem sporo firm pośredniczących w sprzedaży reklam.

pozdr.
lled3
no tak naprawde w google wielkie nic na te temat ...
kris2
w google nie jest napisane czy firma jest godna polecenia. Może wypowie się ktoś z doświadczeniem w temacie bo mnie to też interesuje.
EarthCitizen
Z tego co mi wiadomo to jedna z największych agencji reklamowych w Polsce jeżeli chodzi o internet: http://adnet.pl/.
Co do kasy jaką możesz z tego mieć, to raczej same banerki za wiele Ci nie dadzą przy takiej liczbie odsłon... kilkaset złotych miesięcznie... Może lepiej jakieś systemy finansowe, bankier ma taki i money (system m2m program partnerski, lub businessclick.com taki polski adsense).

Adnet sprawdza ilość odsłon, uu itd na podstawie Gemius megapanel
lled3
jeszzce jakies prpozycje ?
blooregard
Cytat
mam portal regionalny, który ma obecnie dziennie ok 25 tys odwiedzin

Skoro jest to portal regionalny, może warto byłoby właśnie w regionie poszukać chętnych do reklamy na nim?
Może są jakieś firmy w Twojej okolicy, dla których parę tysięcy odwiedzających miesięcznie (zakładam, że liczba odwiedzin, którą podałeś, to nie są unikalne odsłony) to być może niezła grupa docelowa potencjalnych klientów?

Bo takie szukanie banerków za parę złotych miesięcznie to może być krok w stronę zmarnowania powierzchni reklamowej mogącej dać Ci większe zyski przy umiejętnym wykorzystaniu jej, nie sądzisz?
lled3
masz całkowita racje. Jednak chwilowo nie mam czasu na poszukiwanie lokalnych klientow. Chce miec spokój, i troszke $$ by sie ZUS zwrocil smile.gif

unikatow jest ok 11 tys/dzine
kris2
Osobiście polecam google ads, myślę że przy takim ruchu wyciagniesz spokojnie ponad 1000zl/mies. jezeli dobrze rozplanujesz kompozycje reklamy.
Jeżeli tak jak ktoś pisał z bannerów będzie 500zl to bym temat zupełnie odpuścił, a już na pewno wszelkie reklamy z latajacymi bannerami we flash bo uzytkownicy się szybko zniecheca.
lled3
adnet.pl nie odpowiada na maile sciana.gif sciana.gif

ktos zna jakies inne tego typu agencje ?
szen
http://www.arbonetwork.pl/
Larges
Polecam Arbomedia, odradzam ad-vice. W pierwszym można troszkę kaski "stuknąć" w drugim jak dostaniesz 100zł będzie cud. Tak przynajmniej było w moim przypadku - o www nic nie napisze, ale również popularna.

Pozdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.