Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Poszukuję skryptu z domenami
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
billlo
Poszukuję skryptu do obsługi serwisu z darmowymi domenami.
Coś takiego jak vel.pl , glt.pl itd
kurtz
Cytat
a co taki "skrypt" mialby robic?
zombie
Cytat

Skryptu do subdomen? Wykup konto na nano.pl a potem
Kod
<?

mkdir("subdomena", 0666);

?>
:wink:
GeoS
Cytat
Cytat

Skryptu do subdomen? Wykup konto na nano.pl a potem
Kod
<?

mkdir("subdomena", 0666);

?>
:wink:

Koledze chodzi o aliasy.

Takiego skryptu raczej gotowego nie znajdziesz, ale to jest moje zdanie.

Wez sie juz dzisiaj za pisanie, to niebawem bedziesz mial gotowca biggrin.gif

PS Takie trudne do stworzenia to to nie jest smile.gif
zombie
raczej o subdomeny, skoro nazywa je domenami... biggrin.gif

Cytat

... albo popros admina z blog.pl, prv.pl, of.pl, glt.pl, w.pl, z.pl etc.
GeoS
Cytat

Ludzie dziela sie na tych, ktorzy umieja prawidlowo nazwac pewne rzeczy i na tych ktorzy sie staraja tak czynic.

Na PRV.PL (jesli sie nie myle), to dziala to w oparciu o subdomeny(z aliasami)+php+MySQL. Zreszta za bardzo nie mam sie w czym pomylic.

Szybko latwo i przyjemnie.
zombie
Cytat
Ludzie dziela sie na tych, ktorzy umieja prawidlowo nazwac pewne rzeczy i na tych ktorzy sie staraja tak czynic.

dziekuje. wnosze, ze bylo to przyznanie sie do bledu. biggrin.gif
ok. nie jest to tak wazny temat, by podejmowac dyskusje. zwlaszcza, ze pewny w temacie sie nie czuje.
RaZor
Cytat
Takiego skryptu raczej gotowego nie znajdziesz, ale to jest moje zdanie.

Wez sie juz dzisiaj za pisanie, to niebawem bedziesz mial gotowca biggrin.gif

PS Takie trudne do stworzenia to to nie jest smile.gif

Ciekawi mnie ten temat a nie wiem co jest wymagane aby coś takiego zrobić? Mam jakiś tam serwerek i nie wiem czy był bym w stanie sam to zrobić i czy jest to realne na moim serwerze. Czy potrzebny jest bezpośredni dostęp do serwera DNS?
zombie
W kazdym razie pewne jest, ze musisz miec wlasny serwer. Podejrzewam, ze nie potrzeba dostepu do DNS. Na wspomnianym nano.pl utworzenie folderu oznacza utworzenie subdomeny, a o ile wiem DNS'y trzebaby restartowac, zeby uzyskac jakiekolwiek zmiany.
RaZor
Cytat
W kazdym razie pewne jest, ze musisz miec wlasny serwer. Podejrzewam, ze nie potrzeba dostepu do DNS. Na wspomnianym nano.pl utworzenie folderu oznacza utworzenie subdomeny, a o ile wiem DNS'y trzebaby restartowac, zeby uzyskac jakiekolwiek zmiany.

U mnie utworzenie folderu nie jest równoznaczne z założeniem subdomeny, coś takiego tez ktos musiał napisać ale ja nie wiem jak się za to zabrać. Wiem napewno, że można to u mnie zrobić tylko nie wim gdzie musze dodać wpis (poza utworzeniem katalogu).

Jak ktos wie to pleeez cokolwiek, nawet jakies english manuale (chociaż wolał bym cos po polsku).
scanner
Cytat
Jak ktos wie to pleeez cokolwiek, nawet jakies english manuale (chociaż wolał bym cos po polsku).

Hmm... nie jestem pewien, ale mam wrazenie, ze pakiet http://www.webmin.com umożliwia takie zabawy. Co prawda wydaje mi sie ze raczej nie w php, ale moze któraś z części tego pakietu może Ci się przydac.
GeoS
Cytat
Cytat

dziekuje. wnosze, ze bylo to przyznanie sie do bledu. biggrin.gif
ok. nie jest to tak wazny temat, by podejmowac dyskusje. zwlaszcza, ze pewny w temacie sie nie czuje.

1. Zle odczytales moje intencje.

2. Co do serwera DNS, to trzeba go odpowiednio skonfigurowac, bo zadlerka taka iloscia ustawien wymagalaby ciaglych restartow (choc no-ip.com odswieza konfigi co 5 min).
billlo
Cytat
Cytat

Na PRV.PL (jesli sie nie myle), to dziala to w oparciu o subdomeny(z aliasami)+php+MySQL. Zreszta za bardzo nie mam sie w czym pomylic.

Szybko latwo i przyjemnie.

Poprostu żle napisałem,cóż każdemu może się zdażyć,ale ludzie inteligentni bez problemu się domyślą o co chodzi...
A po drugie fora są właśnie po to aby czegoś się dowiedzieć i ewentualnie pomóc jak ktoś czegoś nie wie.

---
pozdrawiam
GeoS
billlo: Ja sie Ciebie nie czepiam. Zrozumialem o co Ci chodzi, ale niektorzy najwyrazniej mieli z tym problemy.
zombie
Cytat
1. Zle odczytales moje intencje.

Dobrze odczytalem Twoje intencje. To byl sarkazm... no wiesz... żart! biggrin.gif
RaZor
Cytat
Hmm... nie jestem pewien, ale mam wrazenie, ze pakiet http://www.webmin.com umożliwia takie zabawy. Co prawda wydaje mi sie ze raczej nie w php, ale moze któraś z części tego pakietu może Ci się przydac.

Dzięki za cokolwiek i proszę o jeszcze.

Cytat
2. Co do serwera DNS, to trzeba go odpowiednio skonfigurowac, bo zadlerka taka iloscia ustawien wymagalaby ciaglych restartow (choc no-ip.com odswieza konfigi co 5 min).

To też dało by się zrobić. Czy do tego aby ludzie mogli sobie sami zakładac subdomeny potrzebował bym ciągłego dostępu do plików konfiguracyjnych DNS? Chodzi o to, że jestem na dobrych układach z adminami mojego komercyjnego serwera i jak będzie trzeba to wszystko mi zrobią jednak nie wiem o co musiał bym ich prosić.

PS: DNS jest odświeżany co 60min (ten z subdomenami ale nie jestem pewien)
scanner
Panu juz podziękujemy.
ambrozy
dobra nie bede taki

tutaj mozna znalesc jeden taki prosty scrpt: http://www.mylounge.com/main.php?do=redir
xomer
Witam, niebęde rozpoczynał nowe postu... napisze tu smile.gif Czy działa ten skrypt który jest w linku ambrozego? Bo mi coś niechce chodzić :cry: Będe wdzięczny za drobą pomoc laugh.gif
Teodor
MOzna to zrobic na dwa sposoby:
1. skrypt dopisujacy bezposrednio do DNS'a (co moze byc trudne smile.gif )
2. poproscic admina o wildecard'a i uzyc jednego ze skryptow znajdujacych sie pod podanym ponizej linkiem:
http://www.hotscripts.com/php/Scripts_and_...ased/index.html

Pozdrawiam
xomer
Cytat
MOzna to zrobic na dwa sposoby:
1. skrypt dopisujacy bezposrednio do DNS'a (co moze byc trudne smile.gif )
2. poproscic admina o wildecard'a i uzyc jednego ze skryptow znajdujacych sie pod podanym ponizej linkiem:
http://www.hotscripts.com/php/Scripts_and_...ased/index.html

Pozdrawiam

A jak uczynić to 1? rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.