Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML] Połączenie html z innym językiem - jakim?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sloma102
Witam

Mam skrypt, który jest zakodowany w IONCUBE. Mam jednak możliwość definiowania szablonów graficznych. Przykładowych szablon dla koszyka zamówień wygląda tak:

Kod
<table class="tabela-normal" width="100%"><tr><td class="komorka-naglowek" width="100%" bgcolor="{KOLOR_TLA_NAGLOWEK}" valign="top"><div class="kolor-11" style="margin-left: {MARGINES_LEWY}; margin-top: {MARGINES_GORNY}; margin-bottom: 2">{JEZYK_KOSZYK}</div></td></tr></table><table class="tabela-normal" width="100%"><tr><td class="komorka-czesc-wlasciwa" width="100%" bgcolor="{KOLOR_TLA_CZESC_WLASCIWA}"><div style="margin: 10">{ZAWARTOSC}</div></td></tr></table><table width="100%" class="tabela-normal"><tr><td class="komorka-odstep"></TD></TR></TABLE>

Czy ktoś wie połączenie czego z HTMLem to jest (te nawiasy {} ) ?

Sądzę, że skrypt ładuje zawsze na początku plik config.php, który nie jest zaszyfrowany, więc w pliku config.php mógłbym dodać obiekty na których mi zależy, a skorzystać z nich potem w szablonie. Niestety w szablonach bezpośrednio nie działa PHP.

Z góry dzięki
Robert
memory
mozliwe ze to szablon smarty sproboj kod php {php} {/php}

http://www.smarty.net/manual/en/language.function.php.php
sloma102
niestety nie przeszło

dopisałem do szablonu

{php}echo "costamcostam";{/php}

i na stronie sklepu zobaczyłem dokładnie to samo, czyli:

{php}echo "costamcostam";{/php}

sad.gif
Pilsener
To nie musi być Smarty - prędzej jakiś autorski system szablonów - mój wygląda identycznie, a do smarty mu daleko. Taki system najczęściej podmienia zmienne zdefiniowane jako {ZMIENNA} -a tak przy okazji, to kod tego szablonu jest beznadziejny, takie rzeczy robi się w CSS, tak np. wygląda szablon mojego systemu newsów:
  1. <h2>{N_TYTUL}</h2>
  2. <h3>Dodany: <b>{N_DATA}</b></h3>
  3. <p>{N_TRESC}</p>
  4. <p class="n_kom">{N_KOM}{N_DOD}</p>
  5. <p class="n_autor"><span>Naskrobał: </span>{N_AUTOR}</p>
- oczywiście llink dodawania komentarza czy podpis autora też ma swój templacik, cała strona także swój - na takiej zasadzie to działa.

Jeśli autor tego systemu miał choć trochę oleju w głowie, to wypisał w panelu (albo chociaż w dokumentacji) wszystkie zmienne, które są dostępne i których można używać w tym templacie.

Musisz odnaleźć fragment kodu, który odpowiada za karmienie templatu zmiennymi, coś w stylu:
  1. <?php
  2. $templat->add($tresc);
  3. ?>
i dołączyć do niego swoje. Prawdopodobnie taki system "łyka" zmienne w postaci tablicy, której klucz jest identyczny jak nazwa zmiennej w szablonie, np. $tresc['N_TYTUL'] = 'Witamy'; Musisz spróbować podpiąć swoje zmienne, nie powinno to być trudne.
sloma102
czyli metodą prób i błędów bo skrypt jest cały zakodowany w IONCUBE:)

no nic, dziękuję i popróbuję
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.