Witam wszystkich
Mam pomysł na taki skrytp:
1. Wyświetlenie informacji z bazy danych + dodawnie do bazy poprzez formularz www. (już to mam)
2. Wyswietlanie infroamcji z bazy danych (czyli każdy rekord) powinien byc opatrzony polem checkbox, dziki czemu te rekordy , które zostaną zaznaczone w kolejnym kroku poprzez nacisniecie przycisku wyslij powinny być dodane do nowej tabeli danych takiej samej jak poprzednia
3. Jedyna roznica w tych tabelach to: 1wsza jako głowna , czyli np to co musimy zrobić (jakies zadania), 2 ga to tabela zadania wykonane (po wykonaniu zaznaczymy rekord) i wszystkie zaznaczone mają sie dodac do 2giej tabeli po nacisnieciu wyslij
jak to zrobić po krotce?
prosze o kontakt
Dodam jeszcze , że chodzi mi o coś podobnego do np: konta pocztowego na www. kiedy zaznaczymy odpowiednie checkbox-y i wybvierzemy opcje skasuj to np: wszystkie zaznaczone mają sie skasowac.
Nie wiem jak sprawdzać , ktore zaznaczyłem w php
[php:1:b54479bd08]<?php
<P class="MAINHEADER"></P>
<P class="MAINTEXT">
<form>
<table class="OK" bgcolor=#FF9700 width="570" height="200" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td colspan="7" bgcolor="#203868">
<p class="PRZETARGI_MENU">
<b><font size="1">Przetargi</font></b>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="3%" class="NAGLOWKI"><p class="TAB"><font color=#CD3030>Wysłać</font></p></td>
<td width="3%" class="NAGLOWKI"><p class="TAB"><font color=#CD3030> ID</font></p></td>
<td width="30%" class="NAGLOWKI"><p class="TAB"><font color=#CD3030>nazwa</font></p></td>
<td width="10%" class="NAGLOWKI"><p class="TAB"><font color=#CD30300>data_zlozenia</font></p></td>
<td width="15%" class="NAGLOWKI"><p class="TAB"><font color=#CD3030>godzina</font></p></td>
<td width="18%" class="NAGLOWKI"><p class="TAB"><font color=#CD3030>wadium</font></p></td>
<td width="8%" class="NAGLOWKI"><p class="TAB"><font color=#CD3030>siwz</font></p></td>
</tr>
<?php
mysql_connect ("127.0.0.1","root","root");
mysql_select_db ('przetargi');
$zapytanie = "SELECT * FROM tablica";
$wykonaj = mysql_query ($zapytanie);
while($wiersz=mysql_fetch_array ($wykonaj))
{
echo " <tr>
<td width="6%" class="NAGLOWKI" align="center"><p class="TAB2">
<input class="INP" type="checkbox" name="wysl[]" value="'id'">
</p></td>
<td width="6%" class="NAGLOWKI" align="center"><p class="TAB2">".$wiersz['id']."</p></td>
<td width="18%" class="NAGLOWKI" align="center" ><p class="TAB2">".$wiersz['nazwa']."</p></td>
<td width="18%" class="NAGLOWKI" align="center" ><p class="TAB2">".$wiersz['data_zlozenia']."</p></td>
<td width="18%" class="NAGLOWKI" align="center" ><p class="TAB2">".$wiersz['godzina']."</p></td>
<td width="18%" class="NAGLOWKI" align="center" ><p class="TAB2">".$wiersz['wadium']."</p></td>
<td width="18%" class="NAGLOWKI" align="center" ><p class="TAB2">".$wiersz['siwz']."</p></td>
</tr>";
}
?>
</table>
<br>
<INPUT type="submit" value="Wyslac" name="send">
<INPUT type="reset" value="Reset">
</form>
</p>
?>[/php:1:b54479bd08]