tzn że gdy ktoś dodaje komentarz do mojego posta w blogu dostaje prywatną wiadomość " twój wpis został skomentowany przez..."
no i tu właśnie jest problem bo gdy ja skomentuje swój wpis na blogu to przyjdzie mi niechciane "powiadomienie
twój blog został skomentowany przez Ja"
Podaje tutaj kod moda:
<?php $sss5 = dbquery(\"SELECT id from blog WHERE id='$wpis_id'\"); $dataaa = dbresult($sss5,0); $sss55 = dbquery(\"SELECT kto from blog WHERE id='$dataaa'\"); $dataaaa = dbresult($sss55,0); $dodawanie = dbquery(\"insert into blog_komentarze (kto,komu,tresc,kiedy) VALUES ('\".$userdata['user_id'].\"', '\".$dataaa.\"', '\".$_POST['tresc'].\"','\".time().\"')\"); // Start powiadomienia o nowym komentarzu $link = \"\".$dataaa.\"\"; $pw_odbiorca = \"\".$dataaaa.\"\"; //user_id np. SA strony $pm_subject = \"\".$userdata['user_name'].\" dodał komentarz!\"; $pm_message = \"Użytkownik o nicku [ b]\".$userdata['user_name'].\"[/b] dodał nowy komentarz do Twojego .\"blog/index.php?wpis_id=\".$link.\"]wpisu na blogu.\"; $result = dbquery(\"INSERT INTO \".DB_PREFIX.\"messages VALUES('', \".$pw_odbiorca.\", \".$dataaaa.\", '\".$pm_subject.\"', '\". $pm_message.\"', 'n', 0, \".time().\", 0)\"); // End powiadomienia o nowym komentarzu ?>