Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Powiadamianie Extreme fusion
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
honytowk
Witam zrobiłem modyfikacje pod cms extreme fusion "powiadomienie"
tzn że gdy ktoś dodaje komentarz do mojego posta w blogu dostaje prywatną wiadomość " twój wpis został skomentowany przez..."
no i tu właśnie jest problem bo gdy ja skomentuje swój wpis na blogu to przyjdzie mi niechciane "powiadomienie
twój blog został skomentowany przez Ja"

Podaje tutaj kod moda:
  1. <?php
  2. $sss5 = dbquery(&#092;"SELECT id from blog WHERE id='$wpis_id'\");
  3. $dataaa = dbresult($sss5,0);
  4.  
  5. $sss55 = dbquery(&#092;"SELECT kto from blog WHERE id='$dataaa'\");
  6. $dataaaa = dbresult($sss55,0);
  7.  
  8. $dodawanie = dbquery(&#092;"insert into blog_komentarze (kto,komu,tresc,kiedy) VALUES ('\".$userdata['user_id'].\"', '\".$dataaa.\"', '\".$_POST['tresc'].\"','\".time().\"')\");
  9.  
  10.  
  11.        // Start powiadomienia o nowym komentarzu
  12. $link = &#092;"\".$dataaa.\"\";
  13.         $pw_odbiorca = &#092;"\".$dataaaa.\"\"; //user_id np. SA strony
  14.              $pm_subject = &#092;"\".$userdata['user_name'].\" dodał komentarz!\";
  15.              $pm_message = &#092;"Użytkownik o nicku [ b]\".$userdata['user_name'].\"[/b] dodał nowy komentarz do Twojego .\"blog/index.php?wpis_id=\".$link.\"]wpisu na blogu.\";
  16.              $result = dbquery(&#092;"INSERT INTO \".DB_PREFIX.\"messages VALUES('', \".$pw_odbiorca.\", \".$dataaaa.\", '\".$pm_subject.\"', '\". $pm_message.\"', 'n', 0, \".time().\", 0)\");
  17.              // End powiadomienia o nowym komentarzu
  18. ?>
jareeny
Sprawdź za pomocą instrukcji warunkowej ID usera, który wystawia Ci komentarz, w tym przypadku sprawdzasz czy jest takie samo jak Twoje i jeżeli jest, blokujesz wysyłanie wiadomości.
honytowk
a jak to zrobić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.