Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: checkbox ::: zeby wszystkie zaznaczone szly dalej ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
zalew
wie ktos jak zrobic zeby wszystkie dane z formularza zaznaczone checkboxem szly do dalszej pracy? na radio luz, bierze jedna dana i sru, checkbox gorzej, bierze tylko pierwsza z brzegu. probowalem name=zmienna[] zeby zrobic tablice ale i tak nie ma jak tego potem sprawdzic i zrzucic .. wiem ze javascriptem mozna sprawdzic na bierzaco w formularzu 'czy jest selected' i wtedy przeslac dane to pojda tylko te zaznaczone... niestety js nie umiem wiec z taka kombinacja sobie nie poradze.
chodzi o modul do usuwania plikow i chcialem zrobic by mozna bylo kilka na raz (przekleta chec ulepszenia userom zycia).

jakby ktos mogl to bardzo dziekuje..
FiDO
name=tab[] musi dzialac...
Dajesz kilka checkboxow o takiej samej nazwie (np. "tab[]") i kazdemu z nich ustawiasz value, np ID pliku (nie jestem pewien, nie probowalem nigdy, czy zadziala jezeli value nie beda ustawione (choc logika podpowiada mi, ze wtedy wartosci moglyby byc kolejnymi liczbami naturalnymi od 1 lub 0))
Jako wynik przetworzenia takie formularza powinienes otrzymac ta tablice o ilosci pol rownej ilosci zaznaczonych checkboxow, i wartosciach tablicy odpowiednio rownym wartosciom tych zaznaczonych checkboxow.

Przeanalizuj sobie to co wyswietli Ci taki przykladzik :
Kod
#form.php

<?

<form action="action.php" method="POST">

<input type="checkbox" name="ch[]" value="1">

<input type="checkbox" name="ch[]" value="2">

<input type="checkbox" name="ch[]" value="3">

<input type="checkbox" name="ch[]" value="4">

....

<input type="submit">

</form>

....

....

?>

#action.php

<?

echo "<PRE>";

var_dump($_POST['ch']);

echo "</PRE>";

?>
steru
albo po prostu nazywac je po kolei check1, check2, check3 ....
zalew
zrobilem dokladnie wg wskazowki Fido,a konkretnie:
for ($i = 0; $i < count($_POST['img_kasuj']); $i++) {
unlink($_POST['img_kasuj'][$i]);
}
<input type=checkbox name=img_kasuj[] value='$file'>

wszystko gra, dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.