Mam wyświetloną użytkownikowi listę jego PMów, każdy ma swoje ID (przykładowo, 1, 7, 20, 158). Chciałbym teraz, żeby użytkownik mógł zaznaczyć sobie ile/które PMy chce (checkboksami czy czymkolwiek innym), następnie kliknął "Usuń zaznaczone" (tu jeszcze w miarę łatwo) - i wtedy został przeniesiony na inną stronę, na której zostaną wświetlone tytuły zaznaczonych PMów z pytaniem "czy na pewno chcesz usunąć blablabla".
Kompletnie nie wiem jak odebrać dane z checkboksów, a tymbardziej jak wykonać stronę "pomiędzy" z potwierdzeniem. Jedyna koncepcja, jaka mi przyszła do głowy to:
Użytkownik zaznacza (np. 7, 20 i 158), przekierowany jest na adres potwierdz.php?do=7:20:158 i jeśli zechce usunąć to go do usun.php?do=7:20:158 - z tym bym zobie w zasadzie poradził gdybym tylko wiedział jak odebrane checkboksy (a raczej odpowiadające im ID wiadomości) przekazać do adresu. Mam nadzieję, że jasno wytłumaczyłem swój problem.
Będę bardzo wdzięczny za w miarę gotowe rozwiązanie bez odwoływania do googlowej szukajki