Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Smarty] Podmiana pliku .tpl
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ddzkm
Witam!

Mam pytanie - czy istnieje możliwość podmiany już załadowanego pliku .tpl (lub .php z odnośnikiem do takiego szablonu) po kliknięciu w jakiś link na stronie (mam na myśli działanie podobne jak ramka <IFRAME>, której wolałbym jednak nie stosować)?

Pozdrawiam!

Adam
blooregard
Może spróbuj z ukrywanymi div-ami? Tzn, jeden szablon .tpl w jednym divie (visible), drugi w divie (hidden) i po kliknięciu linka robisz zamianę visible->hidden / hidden->visible.
Inne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy, bp .tpl to przecież zwykły PHP w postaci zmiennych Smarty osadzony w kodzie HTML, czyli tak czy siak musi zostac wygenerowany na podstawie zmiennych ze skryptu PHP (podstawianych do .tpl przez assign() i assign_by_ref() )
Ale to, co zaproponowałem zadziała jedynie wtedy, gdy wszytskie zmienne są już podstawione w momencie wyświetlenia pierwszego div-a (tego visible), również dla drugiego div-a(hidden). W przypadku, gdy po kliknięciu linka coś ma się wygenerować na nowo, bez reloadu się nie obejdzie.
ddzkm
Ok, poradziłem sobie trochę inaczej, ale i tak wielkie dzięki za pomoc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.