Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gdzie zapisuje wiadomości, newsy, wpisy e107?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
fontos
Wiatm,

Mam bardzo może proste, ale dla mnie dość trudne pytanie? Gdzie zapisuje wiadomości, newsy, wpisy e107? Chciałbym sprawdzić u siebie na komputerze, gdzie są moje zapisy, wiadomości itd. E107 gdzie zapisuje te dane?? W pliku php, w html? sciana.gif

Za odpowiedź z góry dziękuje.
piotrooo89
baza danych. przecież dlatego ją tworzyłeś przy instalacji.
fontos
Tak, wlasnie oto mi chodzi. Gdzie znalezc w bazie danych te wiadomości ktore wpisałem przez www. Gdzie znajduja sie archiwum, wiadomosci, chaty, posty z forum itd? Gdzie moge znalezc to wszystko?
lwc
W bazie danych znajdują się przecież odpowiednie tabele, z odpowiednimi nazwami utworzone przez e107. Wejdź sobie do phpmyadmin i poprzeglądaj to co chcesz. Tyle.
fontos
phpMyAdmin - o tym juz slyszalem. Z tym sie robi kopie zapasowa bazy danych itd. Tylko powiedzcie mi jak? Mam ten program zainstalowac jako plugin do e107?
ayeo
Witam!

Proszę zapoznać się z jakimkolwiek kursem na ten temat! To jest forum! Wróć jak będziesz miał konkretne pytanie.

Pozdrawiam!
fontos
Juz znalazlem odpowiedz. Dzieki za wyjasnienie ayeo. Wystarczylo powiedziec ze phpMyAdmin jest programem do zazadzania bazy danych, ktora oferuja tez darmowe serwery. Wystarczylo wejsc na strone swojej uslugodawcy i znalezc phpMyAdmin. Moj serwerodajnia inaczej to nazywa a mianowicie Mysql manager, ale opiera sie na phpMyAdminie.
Wystarczylo znalezc exportuj baze danych i juz mam kopie zapasowa. smile.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.