Widziałem już parę takich tematów na forum niektóre zostały zamknięte niektóre nie, mam nadzieje że mój przetrwa.
Otóż to mam zlecenie wykonanie strony kwiaciarni od 0. Napisałem taki projekt:
Projekt
1.Strona główna: „O firmie” rok założenia kwiaciarni i inne informacje z nią związane. Zdjęcie kwiaciarni. Jakieś motta porady związane z kwiatami. W pełni możliwa edycja informacji. Z boku: kalendarz, imieniny i szybki kontakt.
2.Galeria: Zdjęcia z różnych wystaw, uroczystości w których brała udział firma. Możliwości: Dodawanie kategorii zdjęć, opis zdjęcia, powiększenie zdjęcia, na każdym wgranym zdjęciu znak wodny firmy. Pełna administracja zdjęciami usuwanie, zmienianie opisów itd.
3.Znaczenia kwiatów: Lista kwiatów ich znaczenie i opis, zdjęcie kwita wg uznania.
4.Zamówienia: Co chcemy zamówić: lista wiązanek (wg uznania) albo samo miejsce na opis bukietu. Opcjonalnie czy na dojazd albo na odbiór. Informacje: Dokładny adres zamawiającego, telefon. Zamówienia przychodzą na adres e-mail do kwiaciarni i są dostępne w panelu administracyjnym. Adres e-mail można zmienić. + zaawansowany koszyk zamawiającego. Proponował bym jeszcze propozycje bukietów objęte znakiem wodnym i jakimś zakazem podróbki.
5.Kontakt: adres kwiaciarni, numer telefonu, numer konta, adres e-mail (informacje te będzie można zmienić jak wszytko inne)
6.Szablon strony.
7.Szczegółowe statystyki odwiedzin strony.
8.Wypozycjonowanie strony w wyszukiwarce Google.
9.Strona zgodna ze standardami i przeglądarką Internet Explorer w wersji 6 wzwyż i Firefox.
10.Wybór pakietu serwerowego.
Moja propozycja cenowa to ok 400zł. Myślę że to trochę za dużo ale nie wiem ;/. Zawsze sprawiają mi wyceny. Czytałem trochę artykułów o wycenach. Projekt ten nie sprawi mi problemów.
Ile byście za to wzięli?