Mam do Was ogromną prośbę - czy istnieje gdzieś tzw. skrypt generujący nowe okienko z zadanymi parametrami, działający na poniższej zasadzie?
mam odnośnik1 w formie obrazek1_small.jpg (miniaturka) - generuje plik z obrazek1.jpg (duży) oraz z linkiem zamykającym (java script:window.close);
mam odnośnik2 w formie obrazek2_small.jpg (miniaturka) - generuje plik z obrazek2.jpg (duży) oraz z linkiem zamykającym (java script:window.close); itd.
Jeżeli tak to będę bardzo wdzięczny za przykładowy kod lub informację, gdzie takie coś można znaleźć. Dotychczas radziłem sobie z tym ręcznie tworząc pliki (.html), które odpowiadały za poprawne wyświetlanie zdjęć w okienkach (czyli np. brak marginesów, własny tytuł itp.), ale ponieważ taki plik o nazwie obrazek(x).html musiałem dodać do każdego zdjęcia z osobna, było to bardzo pracochłonne. A że właśnie przerabiam stronę na .php to chciałbym aby od teraz pojadąc jedynie adres obrazka i miniaturki skrypt sam generował nowe okienko i treść jaka ma się w nim znaleźć

Pozdrawiam
Adam