Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js+html] Pasek tytułowy okna - 2 pytanka
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Rzepa
hej.

Oto one:

:?: Gdy otwieram nowe okno (za pomocą funkcji window.open() ), to tytuł okna macierzystego zmienia się z tego, co mam ustawione za pomocą tagów 'title' w nagłówku strony, na zwykły adres (http://....). Jak temu zaradzić?

:?: W jaki sposób można wstawić obrazek do paska tytułowego okna? (żeby zamiast ikonki przeglądarki w lewym górnym rogu, była moja)

Z góry dzięki za odpowiedź!

:wink:

Pozdrawiam,

Rzepa.
Napoleon
Cytat
[...]
:?: W jaki sposób można wstawić obrazek do paska tytułowego okna? (żeby zamiast ikonki przeglądarki w lewym górnym rogu, była moja)
[...]

Witaj,

Oto kod:

Kod
<link REL="shortcut icon" HREF="ikona.ico" TYPE="image/x-icon">
Rzepa
dzięki.

tylko jak testuję u siebie, to mi nie działa. -> może zależy to od ustawień przeglądarki?, bo strony np. onet.pl, czy wp.pl mają to zrobione w opisany wyżej sposób i też u mnie nie działa.

questionmark.gif
Rzepa
Cytat
Kod
<link REL="shortcut icon" HREF="ikona.ico" TYPE="image/x-icon">

napisałem dokładnie tak jak mi poradził Napoleon i już kilka osób potwierdziło, że nie działa. (wszystkie one używają IE)
Czy ktoś wie gdzie leży pies pogrzebany?
Kocurro
Chodzi o wersje przeglądarki...na 6.0 chodzi bez zarzutu...
Napoleon
Cytat
Chodzi o wersje przeglądarki...na 6.0 chodzi bez zarzutu...

Dokładnie tak jak mówi Prometeus, ta opcja działa tylko i wyłącznie z wersją IE 6.0

Pozdrawiam
Napoleon
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.