Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Galeria PHP vs serwer
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gryfit.slupsk
Witam.
Skończyłem tworzyć galerię, która:

Tworzy miniatury zdjęć na podstawie określonych parametrów.
Sprawdza każde zdjęcie czy rozmiar oraz typ zgadzają się z parametrami.
Jeżeli jakiekolwiek zdjęcie lub miniatura odstaje od reszty następuje jej obsługa.

Cykl sprawdzania wykonywany jest na każdym zdjęciu.

I teraz problem... Na swoim apachu skrypt wykonuje się bez problemu, nie ma ograniczonego czasu wykonywania skryptu, ale na np cba.pl, czas wykonywania skryptów jest przydzielany dynamicznie i często się zdarza, że nowo dodane zdjęcia zostają obrobione w 50%.

Nie chce rezygnować z dynamicznego sprawdzania, tworzenia miniatur oraz wyświetlania zdjęć wykonywanego dla każdego internauty, więc będę wdzięczny za sugestie jak wybrnąć z impasu...
erix
Cytat
I teraz problem... Na swoim apachu skrypt wykonuje się bez problemu, nie ma ograniczonego czasu wykonywania skryptu, ale na np cba.pl, czas wykonywania skryptów jest przydzielany dynamicznie i często się zdarza, że nowo dodane zdjęcia zostają obrobione w 50%.

Wrzucaj mniejsze zdjęcia. Na to - niestety - nie masz wpływu. I to jest jedyne wyjście na darmowym hostingu.

Najlepszym wyjściem byłoby tu skorzystanie z ImageMagick (wykonywanie poleceń systemowych nie wlicza się do łącznego czasu wykonywania skryptu).
gryfit.slupsk
OK...

Sam wpadłem na rozwiązanie:)

Albo normalny, płatny hosting (takie mają do 120 sek wykonywania skryptu) albo pobieranie zdjęć na podstawie aktualnej strony, np.: wyświetlanie 4 obrazków i operowanie na nich w razie potrzeby.

Mam nadzieję, że to komuś pomoże.

erix: Mniejsze zdjęcia też nie zdają testu... próbowałem z 1024x768 i mniejszymi i większymi. Właśnie czytam o MagicImage. Znalazłem też ciekawy hosting na prohost, admin był całkiem pomocny.

Aha... zapomniałem znowu... jeszcze Bash zostaje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.