Witam
Mam problem z pewnym dość obszernym formularzem. Aby był on czytelny i wygodny, stwierdziłem że najlepsze będzie użycie JS i tak zrobiłem, ale z jedną rzeczą mam kłopot. Mianowicie zmiana opcji w select po kliknięciu w odnośnik. Na początek użyłem takiego skryptu: SKRYPT
Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że zmiana contentu ma się odbyć po kliknięciu w link, a nie po wybraniu z innego selecta, więc spróbowałem zastosować skrypt który po kliknięciu w odnośnik zmieniał mi na wybraną pozycję pierwszego selecta, niestety przy takim rozwiązaniu ten drugi się nie aktualizował. Celem jest osiągnięcie tego, żeby user miał mapkę województw i obok listę <select> gmin w klikniętym województwie, czyli wchodzisz, masz mapkę na której jest mapa odnośników i po kliknięciu w jeden z odnośników po prawej bez przeładowania pokazuje Ci się lista gmin w tym województwie. Wszystko mam gotowe poza tym skrypcikiem. Pytanie moje jest takie, jak zmienić skrypt do którego link podałem tak aby można było ustawić href="java script: costam;" i taki odnośnik zmieniałby opcje w select?
Pozdrawiam